Politie Midden- en West Brabant

Datum: 27/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Grote uitslaande brand verwoest campingrestaurant

HOOGERHEIDE: Een grote uitslaande die vanmiddag rond 13.30 uur uitbrak op camping en bungalowpark Familyland in Hoogerheide heeft het totale restaurant verwoest. Ook de keuken en een ontspanningszaal gingen in de vlammenzee op. De brandweer die met 60 brandweerlieden de brand bestreed slaagde erin de aangrenzende bowlingbaan en receptie te behouden. De schade wordt op enkele miljoenen euros geschat. Brandweer en politie houden er rekening mee, dat kortsluiting een mogelijke oorzaak kan zijn. Om 16.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Tegen halftwee merkte de kok in de keuken dat de stroomvoorziening uitviel. Toen hij naar de stoppenkast liep hoorde hij een knetterend geluid uit de opslagruimte boven het restaurant komen. Toen hij polshoogte ging nemen was de bovenverdieping vol rook en was er geen redden meer aan. Via 112 werden onmiddellijk alle hulpdiensten gewaarschuwd, die met grootmaterieel uitrukten. De camping die ongeveer 1500 gasten telt hoefde niet ontruimd te worden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer gebruikte onder andere de duizenden liters water uit het zwembad van de camping.

De brand werd bestreden door de korpsen Woensdrecht, Ossendrecht, Huijbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal. Er werden meerdere tankautospuiten, een hoogwerker en een ladderwagen ingezet, alsmede twee enorme waterwerpers van de Koninklijke Luchtmacht van de vliegbasis Woendsdrecht. De brand veroorzaakte geen gevaar voor de volksgezondheid. Burgemeester Bosman van Woensdrecht stelde zich ter plaatse op de hoogte van de situatie.