Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Eriksson wint marathon in Beekbergen

27/07/2002

27 juli 2002 - De Zweedse vierspanrijder Tomas Eriksson mag zich de winnaar noemen van de marathon van CAI Beekbergen. Aart van de Kamp was de sterkste bij de ponyvierspannen, terwijl de Duitser Rudolf Huber de snelste tweespanrijder was.

Ruim 15.000 toeschouwers waren vandaag op de terreinen van Paardensportcentrum Riant in Beekbergen getuige van mensport op zijn best.
Bij de ponyvierspannen zette Aart van de Kamp na zijn derde plaats in de dressuur de zaken weer recht en won de marathon voor de Louis Droemont uit Duitsland. In het tussenklassement neemt Van de Kamp de leiding over van Pjotr van der Heijden die derde werd in de marathon. Bij de tweespannen was Jan Borneman de beste Nederlander (59,22), gevolgd door Gerard Leijten en Riny Rutjens. Rutjens, winnaar van de dressuur op vrijdag, voert nog steeds het tussenklassement aan voor Leijten en Mieke van Tergouw.
Bij de vierspannen paarden sneuvelden enkele favorieten. Zo vond Ijsbrand Chardon zijn waterloo in de eerste hindernis toen zijn linkerachterpaard viel en hij de wedstrijd moest staken. Ook Harry de Ruyter kwam niet verder dan de tweede hindernis en moest uitspannen. De Zweed Eriksson deed wel goede zaken en won de marathon, vlak voor Ton Monhemius die keurig tweede werd en zijn goede vorm in de aanloop naar het WK in Jerez in september lijkt te hebben hervonden. In het tussenklassement leidt Ton Monhemius met maar 0,3 strafpunt op Werner Ulrich uit Zwitserland.

Voor de totale uitslagen:

www.caibeekbergen.nl