PERSBERICHT

Zaterdag 27 juli 2002 Festival of Speed, Summer Edition

Na het overdonderende succes van het eerste Zandvoort Festival of Speed mocht een vervolg niet uitblijven. Op zaterdag 27 juli 2002 is Circuit Park Zandvoort dan ook het toneel van het Festival of Speed, Summer Edition. Groter, sneller en nog sensationeler dan de eerste uitvoering. Streetlegal auto's en motoren binden die dag op het Zandvoortse asfalt de strijd met elkaar aan over de traditionele dragrace afstand van ¼ mijl. Spectaculaire demonstraties van echte dragsters en formule auto's alsmede een veelheid aan activiteiten op en naast de piste zorgen voor een afwisselend en dagvullend programma.

Hoofdprogramma van het Festival of Speed, Summer Edition wordt gevormd door sprint- en dragraces met streetlegal auto's en motoren. Na een 'smoky' burn-out moet met staande start de ¼ mijl (402 meter) zo snel mogelijk worden afgelegd. Standaard auto's en motoren zullen het opnemen tegen zwaar opgevoerde en 'bespoilerde', maar streetlegal, 'straatracers'. Voor de snelste deelnemers liggen op de finishlijn zelfs geldprijzen te wachten.

Echte dragracers zullen met beslist niet tot de straat toegelaten monsters demonstraties verzorgen. Absolute klapper is de Engelsman Gordon Smith met zijn Shockwave Top Fuel Funny Car. Met nitro als brandstof is zijn Pontiac goed voor 6000 PK. De acceleratie van 0 naar 160 km/u. gaat in minder dan ...1 seconde! Een schokgolf zal Smith zeker veroorzaken. Ander hoogtepunt is de demonstratie van de Nederlander Joey Bon met zijn 1000 PK leverende Top Fuel Bike! Ook diverse andere dragracers zullen met hun exotisch gevormde voertuigen hun kunsten vertonen. Richard Groen brengt zijn prachtige Chevrolet Corvette aan het startlicht terwijl Herman Zijlstra zijn Super Comp Altered de sporen zal geven. Meerdere racers uit de klasse Streetmachines zullen hun opwachting maken.

Naast het uitgebreide dragrace programma zullen diverse formulewagens op de baan hun rondjes draaien. Meeste aandacht zal daarbij uitgaan naar een viertal FC Euroserie auto's. Voorzien van een 3,5 liter V6 met 350 PK zijn deze op Formule 1 lijkende auto's tot indrukwekkende rondetijden instaat. Sensationeel wordt ongetwijfeld het optreden van een auto- en motorstuntteam. Een heuse burn-out competitie zal Zandvoort in nevelen hullen.

Ook naast de baan is van alles te beleven. Zo is er een podium met een deejay en diverse bands, een kartbaan en kunnen op een markt de al dan niet noodzakelijke (auto)inkopen worden gedaan. Op een 'show en shine' zijn blinkende bolides te bewonderen.

Bij onverhoopt slecht weer kunnen de deelnemers onder deskundige begeleiding rondjes over de Zandvoortse piste rijden. Tevens bestaat de mogelijkheid om met echte coureurs mee te rijden.

De organisatie is in handen van de stichting Do-Dare, wat staat voor Dutch Organisation for Drag and Race Engines. Door liefhebbers van snelheid de mogelijkheid te geven hun hobby op een legale en veilige manier te beoefenen wil deze stichting een alternatief bieden voor het illegale racen.

Het Festival of Speed, Summer Edition wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort op zaterdag 27 juli 2002, aanvang 9.00 uur. De toegangsprijs voor duinterrein en paddock bedraagt EURO 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kaarten zijn enkel in de voorverkoop te verkrijgen bij de 850 verkooppunten van TicketBox (www.ticketbox.nl). Voor de overdekte hoofdtribune geldt een toeslag van EURO 3,--. Een parkeerplaats achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Deze kaarten worden uitsluitend op de dag zelf verkocht. Voor informatie kunt u ook terecht op internet pagina www.dodare.nl.

Voor de redactie: telefonische informatie is te krijgen bij Martijn Beerthuizen, telefoon: 06-28847131