Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
15 juli 2002

Zondag 28 juli voor tweede keer
Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen op Autotron

Op de vijver die centraal in het Autopretpark van Autotron Rosmalen ligt, wordt op zondag 28 juli het tweede Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen gehouden. Vorig jaar werd het kampioenschap voor de eerste keer gehouden en streden ruim 40 deelnemertjes om de titel Brabants Kinderkampioen Waterfietsen. Het evenement wordt onder auspiciën van het Brabants Bureau voor Toerisme gehouden. Drie categorieën strijden vanaf 13.00 uur om de beker en de eer van de tweede en derde plaatsen.

Start- en finishplaats is de aanlegsteiger van de waterfietsen; deelnemers moeten halverwege de vijver om een boei draaien. Doel is natuurlijk de afstand als eerste af te leggen.

Deelname
Aan het kampioenschap kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen. Vervolgens worden zij ingedeeld in één van de drie categorieën: van 6 tot 8 jaar, van 8 tot 10 jaar of van 10 tot 12 jaar. Vanzelfsprekend kunnen op de waterfiets maar twee deelnemers plaatsnemen. Zijn er deelnemers die door hun leeftijd eigenlijk gescheiden zouden moeten worden, dan nemen zij deel in de hoogste leeftijdscategorie. Getracht zal worden ook de winnaars van vorig jaar weer deel te laten nemen, zodat zij hun titel kunnen verdedigen.

Inschrijving
Inschrijven voor de wedstrijden kan op verschillende manieren. Deelnemers kunnen zich per post aanmelden bij Autotron, t.a.v. BKKW, Postbus 142, 5240 AC Rosmalen. Een andere mogelijkheid is aanmelding via het e-mailadres van Autotron: info@autotron.nl. Daarnaast zullen er deelnemers zijn die verblijven op Vakantiepark Vinkeloord, dat deel uitmaakt van Autotron Rosmalen. Tenslotte blijft het mogelijk om tot een uur voor aanvang van de eerste wedstrijden ter plekke in te schrijven.

Prijzen
Voor de winnaars van elke categorie is een wisseltrofee en een jaarabonnement Autotron beschikbaar; voor de plaatsen twee en drie zullen andere prijzen beschikbaar zijn zoals vrijkaarten voor Autotron en De Bergen Wanroij. Een jury, onder leiding van Autotron's mascotte Bumper, zal toezien op een goed verloop van de wedstrijden en de prijsuitreiking doen. Daarnaast zal de jury toezien op de veiligheid van de deelnemers.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 7 september t/m 6 oktober geldt een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.