Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-07-2002 Mediabericht 28 juli (11.30 uur)

WEERT- Vechtpartij op bungalowpark, vier aanhoudingen

WEERT De politie heeft zaterdagmorgen rond twee uur, twee 19-jarige en twee 20-jarige mannen uit Schiedam aangehouden na een vechtpartij bij de discotheek van het bungalowpark aan de Trancheeweg. Zij behoorden tot een groep van Nederlanders die slaags raakten met een groep Duitse bezoekers van het park. Aanleiding voor de ruzie is onbekend. Een 20-jarige Duitser (woonplaats onbekend) moest met kneuzingen en verwondingen aan zijn gezicht naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Weert. Een 22-jarige vrouw uit Karlhausen werd vanwege hyperventilatie met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de verdachten verzette zich bij aanhouding. Daarbij raakte één van de politieagenten licht gewond. Tegen drie van de vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt vanwege openlijke geweldpleging. De vierde bleek na verhoor niet bij de vechtpartij betrokken.

VENLO Aanhouding na mishandeling, belediging en bedreiging

VENLO De politie heeft zondagmorgen tegen 3.00 uur een 18-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit Venlo. De aanhouding vond plaats op de Markt. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij werd geboeid afgevoerd en maakte daarbij veel misbaar. Een groep van twintig omstanders bemoeiden zich met de aanhouding, maar werden door assisterende agenten op afstand gehouden. Onderweg naar het bureau en op het bureau bleef de verdachte de agenten beledigen en bedreigen. Ook daarvoor is proces-verbaal opgemaakt. De man is ingesloten.

TIENRAY Spoorboomvandalen aangehouden

TIENRAY De politie heeft zaterdagmorgen twee 17-jarige jongens uit Horst aangehouden op verdenking van vernieling van de overwegbomen bij de spoorwegovergang op de Spoorstraat. Een 36-jarige buurtbewoner was rond twee uur wakker geworden van een knal en had geconstateerd dat de jongens de overwegbomen hadden vernield. Hij belde de politie en hield vervolgens zelf de twee jongens staande. Hij heeft de jongens even later overgedragen aan de politie, die ze meenam naar het bureau. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.