Korps: Utrecht, plaats: 28-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Vrouw aangehouden

AMERSFOORT Een inwoonster van Baarn (leeftijd onbekend) is zaterdag aangehouden, nadat zij stampij had gemaakt bij een winkel aan de Kamp in Amersfoort.

De vrouw wilde net na sluitingstijd de winkel nog in, maar dat werd haar geweigerd omdat op dat moment het geld werd geteld. Hierop werd zij boos, begon te schelden en trapte tegen de ruit van de deur, die daardoor kapot ging.

De boze vrouw ging er vandoor, maar doordat het winkelpersoneel het kenteken van de auto noteerde, kon zij later worden aangehouden.

Bandenprikker aangehouden

AMERSFOORT Op het Vreeland in Amersfoort werden in de nacht van zaterdag op zondag dienstdoende agenten aangesproken door een 28-jarige Amersfoorter.

De man had even daarvoor, rond 01.00 uur, achter de woningen aan het Vreeland een sissend geluid gehoord. Hij was toen snel naar buiten gegaan, omdat vorige week autobanden waren lek gestoken. Bij een auto, waarvan de linkervoorband leeg was, zag de man een eveneens 28-jarige inwoner van Amersfoort zitten.

Toen de agenten deze laatstgenoemde man aanspraken, werd gezien dat deze een mes in zijn broeksband had. Dit mes werd daarna snel weggegooid. Hierop volgde de aanhouding. Het mes is in beslag genomen.

De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden na belediging

AMERSFOORT Op de Havik in Amersfoort zijn zondag rond 04.30 uur twee mannen aangehouden. Het tweetal uitte zonder reden beledigende taal tegen voorbij komende agenten.

De twee, een 27-jarige inwoner van Hoogland en een 33-jarige Amersfoorter, renden nog weg om aan de aanhouding te ontkomen, maar zonder het voor hun gewenste resultaat.

Na verhoor in het politiebureau werden zij in vrijheid gesteld. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.