Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-07-2002 Persberichten regionaal (JvK)
persberichten regio Limburg Zuid

Sittard, been gebroken na aanrijding

Een 18-jarige jongen uit Puth brak zaterdagmorgen omstreeks 12.00 uur een onderbeen bij een aanrijding op de Erkensweg in Munstergeleen. Hij zat als duopassagier op een bromfiets. De bestuurder van de brommer, een 18-jarige jongen eveneens uit Puth, verleende op de kruising met de Smidserweg geen voorrang aan een personenauto die werd bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Munstergeleen. Door de botsing smakte de brommer tegen het wegdek. De bestuurder van de bromfiets kwam er met wat schrammen en builen vanaf.

Geleen, inbraak in zwembad

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in het binnenzwembad van Glanerbrook aan de Kummenaedestraat. Een ruit van de cafetaria bleek te zijn vernield om binnen te komen. Uit de vriezer en de koelkast is een onbekende hoeveelheid levensmiddelen gestolen.

Maastricht/Valkenburg, motordieven slaan weer toe

Het goede weer van zaterdag nodigde veel motorrijders uit om er op uit te trekken. Leden van het motordieven gilde maken daar grif gebruik van, getuige de vijf gestolen motors en 2 pogingen tot diefstal van zaterdagmiddag en avond. In Maastricht verdwenen drie motoren vanaf het Vrijthof (2) en de Maasboulevard. De benadeelden zijn afkomstig uit Wengberg en Ittel in Duitsland en Lommel in België. In Valkenburg werden twee motoren gestolen vanaf het Berkelplein en het Grendelplein ten nadele van inwoners van Plombieres (B) en Zoetermeer. Op de Akersteenweg en de Maasboulevard in Maastricht bleef het in beide gevallen bij een poging. De uit Weert en Niederkruchten (D) afkomstige eigenaars zagen dat er met het slot van hun vehikels was geknoeid. De politie adviseert motorrijders gebruik te maken van bewaakte stallingen.

Maastricht, kind (8) gewond bij aanrijding

Een achtjarig jongetje uit Maastricht is zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur op de Reaalruwe in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding. Het jongetje fietste ter hoogte van de Florijnruwe het kruisingsvlak op, waar op dat moment een auto kwam aanrijden. De 33-jarige in Maastricht wonende bestuurder van deze auto remde fors maar kon het kind desondanks niet ontwijken. Tengevolge van de aanrijding brak het jongetje een been en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerlen, geweldplegers

Omdat twee 18-jarige bezoekers van een camping aan de Heerenweg in Heerlen een groepje jongeren aanspraken op hun gedrag toen ze bezig waren met het vernielen van een auto, keerde het groepje zich tegen de twee. Ze werden bedreigd en dreigden klappen te krijgen. De gealarmeerde politie was net op tijd ter plaatse en kon een handgemeen voorkomen. Wel werden drie jongeren aangehouden voor de gepleegde vernielingen. De drie, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Heerlen en Brunssum werden voor nader onderzoek ingesloten.

Voerendaal, motorrijder breekt been

Een 25-jarige motorrijder uit Valkenburg brak zaterdagavond omstreeks 18.30 uur een been bij een valpartij met zijn motor. De man reed over de Frombergerweg en gleed in een flauwe bocht onderuit waardoor het letsel ontstond.

Heerlen, inbraak woning

Terwijl de bewoners lagen te slapen sloegen inbrekers hun slag in een woning aan de Beneluxlaan. Een tuindeur was opengebroken om binnen te komen. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Uit de keuken verdween een beurs terwijl uit de woonkamerkast een foto- en videocamera werd gestolen.

Landgraaf, inbraak Vivaldipassage

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in twee winkels aan de Vivaldipassage. Van beide zaken, een schoenzaak en een kledingzaak, werden de toegangsdeuren geforceerd. Beide winkels werden doorzocht en in de schoenenzaak werd de kassa alsmede enkele personeelskastjes opengebroken. Wat er werd gestolen viel nog niet te zeggen.

Kerkrade, inbraak in kantoor

In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een aan de Roda JC-ring gevestigd kantoor. Het slot van de toegangsdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit diverse kamers werden computers, beeldschermen en laptops gestolen.

Vaals, inbraak

In de loop van zaterdagmiddag en avond werd ingebroken in een woning aan de Ceresstraat. Een achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. De bewoners missen diverse juwelen en enkele apparaten.