Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-07-2002 Persberichen districten stad Utrecht , 10.28 uur

Gewapende overval

UTRECHT - Zaterdagochtend om 03.00 uur werd op de Uniceflaan een 55-jarige vrouw uit Utrecht overvallen door een gewapende man. De vrouw liep met haar echtgenoot naar de auto. Op het moment dat de twee vlak bij hun auto waren werden zij geconfronteerd met een man die een bivakmuts over het hoofd had. De man had in zijn handen een vuurwapen en dreigde te zullen schieten als de vrouw haar tas niet zou afgeven. Omdat dit naar de zin van de overvaller niet snel genoeg ging rukte hij de tas van de schouder van de vrouw en ontstond er een worsteling. Hierbij scheurde de jas van het slachtoffer aan stukken en raakte zij gewond aan haar nek.
De dader ging er met haar tas vandoor in de richting van de Graadt van Roggenweg.
Tijdens de overval heeft de vrouw hard geschreeuwd. Zij verklaarde aan de politie dat zij tijdens de overval nog veel licht in woningen zag branden. De recherche van het district Marco Polo verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Helikopter maakt noodlanding

UTRECHT - Zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur maakte een 46-jarige vlieger met zijn hefschroefvliegtuig een noodlanding op het golfbaanterrein aan de Mereveldseweg.
Het toestel had veel olie verloren en moest voortijdig zijn vlucht afbreken. De landing slaagde en niemand raakte gewond.

Jongen aangehouden in zwembad

UTRECHT - In het kader van de actie Koele zomer kon zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur een 14-jarige jongen uit Wapenveld worden aangehouden.
De jongen had een vrouw onzedelijk betast.
Doordat agenten tijdens deze actie snel beschikbaar zijn voor de zwembaden, kon de jongen snel worden aangehouden. Hij werd inverzekering gesteld.

Jongen mishandeld

UTRECHT - Aan de Vondellaan werd zaterdagavond omstreeks 21.00 uur een 21-jarige man uit Utrecht mishandeld.
Hij was aan het bellen toen hij door twee plaatsgenoten werd geslagen en geschopt en beroofd werd van zijn mobiele telefoon. Een getuige belde de politie en gaf het kenteken van de auto door waarmee het tweetal wegreed. Ter hoogte van het 5 Meiplein werd de auto gesignaleerd en konden de twee worden aangehouden. Het betrof een 20-jarige en 24-jarige man, beiden uit Utrecht. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

Snelheidscontrole Rubenslaan
UTRECHT Op de Rubenslaan is zaterdag van 10.30-12.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van 1.147 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. Het aantal overtredingen kwam uit op een totaal van 217. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, waar 50 km/u wettelijk als maximum is toegestaan.

Dronken automobilisten
UTRECHT Op de Bernhardlaan trok een automobilist zaterdag rond 20.00 uur de aandacht van twee motoragenten, toen hij met piepende banden een bocht nam. Dit deed hij met zijn rechterhand aan het stuur en met in zijn linkerhand een blikje bier. Op de Amsterdamsestraatweg werd de bestuurder staande gehouden en bleek uit de blaastest dat hij alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,2 naar voren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij was al eerder betrapt op het rijden onder invloed.

UTRECHT Op het 24 oktober-plein werd een autobestuurder door de politie gevolgd, nadat hij op vreemde wijze zijn voertuig had gekeerd. De bestuurder zei tegen de agenten dat hij geen rijbewijs had. Daarnaast roken de agenten een alcohollucht. In het politiebureau werd dit via het ademanalyseapparaat bevestigd, met een promillage van van ruim 1,3. In het bureau bleek ook dat hij al tot 2006 een rijontzegging had en zijn rijbewijs dus al was ingevorderd. Na het maken van het proces-verbaal is de verdachte weer heengezonden.