Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Holland Cup rustig verlopen
ALMERE - De Holland Cup Jeugd is zaterdagavond om 20.30 uur succesvol afgesloten met een feest op de Grote Markt. Circa 3500 jongeren (inclusief hun begeleiders) uit binnen- en buitenland zijn voor de voetbalwedstrijden naar Almere gekomen. De deelnemers, 175 teams uit 18 landen, hebben een week lang tegen elkaar gevoetbald. Zij waren gehuisvest in een aantal schoolgebouwen in Almere en konden gezamenlijk eten in de Parkonhal in Almere. Er waren weinig blessures, maar één jongetje raakte gewond toen hij bij een wedstrijd een knie tegen zijn hoofd kreeg. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis in Amsterdam, maar mocht dezelfde week weer terug naar Almere. Verder hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. De meeste jongeren gaan dit weekend weer naar huis. De organisatie is tevreden over het verloop.

Aanhoudingen na vernielingen
ALMERE - Op het Busplein in Almere Stad zijn zondagmorgen vroeg vier jongens uit Amsterdam aangehouden wegens vernielingen en openbare dronkenschap. De verdachten, van 17, 18, 18 en 19 jaar, stonden bij de bushalte en vernielden de ruiten van de bushokjes. Kort daarop werden ze aangehouden, waarbij de 17-jarige is ingesloten ter ontnuchtering. De overigen worden verhoord en krijgen een proces verbaal.

Aanhouding wegens drugsbezit
ALMERE - Een 33-jarige man uit Almere is zaterdagavond aangehouden wegens bezit van harddrugs. Surveillerende agenten kregen de melding dat er iemand werd lastiggevallen door de 33-jarige op de Bankierbaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, gooide de man zijn drugs weg. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden voor verhoor.

Geluidsapparatuur in beslag genomen
ALMERE - Na melding van geluidsoverlast is zaterdagnacht aan de Nocturnestraat geluidsapparatuur in beslag genomen. Aanvankelijk waarschuwde de politie de 25-jarige bewoonster van het pand om de muziek zachter te zetten. Zij gaf hieraan geen gehoor. Toen de agenten een uur later de apparatuur in beslag wilden nemen omdat de muziek nog te hard stond, weigerde zij mee te werken. Even later is met een vordering de apparatuur alsnog in beslag genomen.

Fietser onwel
BIDDINGHUIZEN - Dankzij snel ingrijpen van een 41-jarige vrouw uit Driebergen en een 32-jarige man uit Lelystad is het leven van een 46-jarige man uit Oldebroek gered. De 46-jarige fietste zaterdagmiddag samen met een 44-jarige man uit Elburg over de Oldebroekerweg en wilde een sprintje trekken met een aantal wielrenners, die verderop reden. Onderweg kreeg hij echter last van zijn hart en ging in de berm liggen. De 44-jarige waarschuwde een voorbijkomende auto, met daarin de vrouw uit Driebergen en de man uit Lelystad. Zij begonnen direct met reanimeren, waarna personeel van een gewaarschuwde GGD-ambulance de man naar de Isala-kliniek in Zwolle bracht.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto is zaterdagavond een 17-jarige meisje uit Rheinberg (Duitsland) gewond geraakt. Het meisje verbleef op een camping in Almere en stak met de fiets de Pampusweg over. In eerste instantie stopte het meisje voor de 26-jarige automobilist uit Hilversum, die over de weg kwam aanrijden en bij het zien van de fietster afremde. Op het moment dat hij optrok, reed het meisje ook weer verder, met een botsing tot gevolg. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance.

ALMERE - Twee automobilisten uit Almere van 53 en 17 jaar zijn zaterdagmorgen betrokken geraakt bij een aanrijding op de kruising Oreganoweg / Korianderweg. De jongen reed vanaf de Spoordreef richting Basilicumweg en wilde vaart minderen toen hij de 53-jarige vanuit tegenovergestelde richting de bocht om zich komen, maar drukte in plaats van de rem het gaspedaal in. Hij botste tegen de auto en schoot daarna tegen de muur van de flat. De 53-jarige bleef ongedeerd. De jongen is met licht letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor onderzoek. Gezien zijn leeftijd was hij niet in bezit van een rijbewijs. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en een proces verbaal wordt opgemaakt. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 37-jarige automobilist uit Huizen is zaterdagnacht aangehouden op de Zuigerplasdreef wegens rijden onder invloed. Bij de blaastest blies hij 615 ug/l (1.4 promille). Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

EMMELOORD - Tijdens een alcoholcontrole op de Urkerweg is zaterdagnacht een 22-jarige bromfietser uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de controle blies de jongen 460 ug/l (1.05 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal, omdat hij al eerder onder invloed had gereden.

LELYSTAD - Op de oostbaan van de A6 ter hoogte van Lelystad is zaterdagavond een 35-jarige bestuurder van een bestelauto uit Ureterp aangehouden. Surveillerende agenten wilden de man staande houden omdat hij meer dan 120 kilometer per uur reed en zijn knipperlicht aanhad, terwijl hij niet van baan verwisselde. In eerste instantie reageerde de bestuurder niet op het stopteken van de politie. Even later stopte hij alsnog. Bij de controle gaf de man eerst valse namen op, maar uiteindelijk gaf hij de juiste personalia en bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. De blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde: 405 ug/l (0.95 promille). De man is overgebracht naar bureau voor verhoor. Proces verbaal wordt opgemaakt.

URK - Na een melding van een aanrijding is zaterdagavond een 50-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was op de Staversekade tegen een geparkeerde auto aangereden en vervolgens te voet verder gegaan. Korte tijd later werd hij aangehouden. Bij de blaastest blies hij 760 ug/l (1.75 promille). Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau in Lelystad.