Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Datum: 28/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Twee bekeuringen in gebied drugsoverlast

Op vrijdag 26 juli 2002 zijn te Bergen op Zoom twee personen, de 22 jarige S.A. en de 23 jarige A.M. uit die plaats aangehouden voor het te koop aanbieden van drugs op de openbare weg. Tijdens het extra toezicht werd geconstateerd, dat beide personen contact legden met de inzittenden van een Franse auto kennelijk met de vraag of ze belangstelling hadden voor drugs. In gevolge het nieuwe beleid werden beide personen aangehouden. Na een proces-verbaal van 170 Euro en een tijdelijk gebiedsverbod werden ze weer heengezonden.

STEENBERGEN
Op de Kladseweg in Lepelstraat waren 37 pinken uit het weiland ontsnapt. Met deskundige hulp werden de beesten weer in de wei geholpen.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Aan het Vagevuur te lepelstraat werd ingebroken in een vrijstaande woning. De dader(s) verschafte(n) zich de toegang tot de woning door verbreking van de achterdeur. Uit deze woning werden diverse stukken elektrisch gereedschap weggenomen. Dader(s) is (zijn) niet bekend.

BERGEN OP ZOOM ZUID
In een woning te Bergen op Zoom vond een vechtpartij plaats, vermoedelijk naar aanleiding van een opmerking over onbehoorlijk weggedrag. De bewoonster werd door meerdere personen geschopt en geslagen. Naar aanleiding van deze zaak werden verschillende verdachten aangehouden: de 29 jarige F.O. uit Bergen op Zoom, de 15 jarige C.K uit BoZ en de 22 jarige J.M. uit B op Z. Zij zullen nader worden gehoord over hun aandeel.

Op de Ericalaan te BERGEN OP ZOOM werd een 17 jarige bestuurder van een personenauto bekeurd, omdat hij nog te jong was om een auto te mogen besturen.
.
Tijdens de afwezigheid van de bewoners werd er ingebroken in een woning aan de Kettingstraat te Bergen op Zoom. Er werden computers en bankbescheiden weggenomen.

WOENSDRECHT
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur is er een ruzie geweest tussen twee bewoners op het AZC te Ossendrecht. Hierbij is een ruit van een deur gesneuveld. De dader van de vernieling, die ook had gedronken, is ingesloten en de volgende dag, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Zondagmorgen omstreeks 02.30 uur was een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A4. Een personenauto reed vanuit de richting Belgie en de bestuurder verloor na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. Na enkele slingerbewegingen belandde de auto tegen de midden vangrail. De drie inzittenden van de auto zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom. De auto is total loss. De Rijksweg is, in de richting Bergen op Zoom, ten behoeve van de takelwerkzaamheden ongeveer 15 minuten afgesloten. Het leverde nagenoeg geen hinder op voor het weinige verkeer. Alle slachtoffers konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

HALDERBERGE
Op de Zouavenlaan te Oudenbosch werd de bestuurder van een personenauto , de 38 jarige S>S> uit Oudenbosch, proces-verbaal aangezegd voor het rijden onder invloed. De bestuurder blies 770 ug/l

RUCPHEN
Geen nieuws

ROOSENDAAL CENTRUM
Op de Laan van Brabant te Roosendaal werd vrijdagmiddag een damesfiets gestolen.
Vanaf de bewaakte stalling bij de remise van de BBA te Roosendaal werd een fiets, merk Raleigh Sherwood gestolen.
Vanaf de Borchwerf te Roosendaal werd vrijdag een bromfiets gestolen, merk Honda MB5

Vanaf de Markt te Roosendaal werd een personenauto merk Ford Escort, kleur groen, kenteken ZF-18-BL gestolen tussen 18.30 en 20.45 uur.

De 26 jarige J.S. uit Bergen op Zoom werd aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij had de portier van een horecagelegenheid met een wapen bedreigd, te weten een mes. Inmiddels is aangifte gedaan.

Op de Bloemenmarkt te Roosendaal werd een taxi aangereden door een andere achteruitrijdende personenauto. De veroorzaker zou zijn auto verderop neerzetten en terugkomen om de aanrijding verder af te handelen. De bestuurder hield zijn woord echter niet en ging er vandoor. Echter de 27 jarige verdachte, C van O uit Roosendaal kon worden achterhaald en aangehouden. Hij had bovendien teveel gedronken. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

In een woning in de Eindstraat is ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het slot van de voordeur is vernield en de woning doorzocht. Er is geld, beeldapparatuur en kleding uit de woning weggenomen.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur kwam er een melding dat er een auto in brand stond op de Warbergsestraat te Nispen. Terplaatse bleek inderdaad dat er een personenauto was uitgebrand. Bij nader onderzoek bleek dat deze auto de dag ervoor vanaf de Markt te Roosendaal was gestolen.