Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 28/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Persberichten team Vlaanderenstraat

Diefstal kentekenplaat

BREDA: Op de Albert van Huffeltstraat is vanaf een Susuki Swift een kentekenplaat
XF-53-FY gestolen.

Poging inbraak woning

BREDA: Bij een woning aan de Edisonstraat heeft men geprobeerd in te breken. Men heeft op de eerste verdieping van de woning een ruit kapot gesneden. Voor zover bekend is niet in de woning geweest.

Inbraak woning

BREDA: Bij een woning aan de Lachappelllestraat is ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van de woning het slot van de keukendeur geforceerd. Hierna heeft men de gehele woning doorzocht. Het is nog niet duidelijk of er iets uit de woning is ontvreemd.

Diefstal auto

BREDA: Vanaf de Lelystraat is een Nissan Sunny, kleur donker blauw, v.v.h.k. YF-76-HZ, ontvreemd. De waarde van de auto is niet bekend.

Man met vals paspoort aangehouden

BREDA: Op het Stationsplein in Breda is een 34 jarige man uit Hengelo aangehouden met een vals paspoort. Betrokkene wilde vanaf het station een busreis naar het buitenland maken en legitimeerde zich als Oegandees met een paspoort van een Antilliaan. De man bleek in een asielprocedure te zitten en in afwachting daarvan in Hengelo te verblijven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het bezit van het valse paspoort zal bij de beoordeling van het al of niet verkrijgen van een asielstatus worden meegenomen.

Aanhouding terzake bedreiging

BREDA: Een 20 jarige Bredanaar is door de politie aangehouden, omdat hij in de nacht van zaterdag op zondag zijn oom, en een vriend van zijn zus, met een mes heeft bedreigd. De moeilijkheden ontstonden in een woning van een van de betrokken in de wijk Biesdonk. De verdachte is vanmorgen gehoord en op last van justitie met een boete van 400 Euro naar huis gestuurd.

Persberichten team Centrum

Engelsman deelt klap uit

BREDA: Op zaterdag 27 juli 2002 omstreeks 01.25 uur werd een Engelsman in de Bredase binnenstad aangehouden voor mishandeling. Hij had in een cafe op de Grote markt ruzie gekregen met een Bredanaar, omdat die met zijn vriendin stond te praten. Eerst werd er met bier naar elkaar gegooid en uiteindelijk viel er nog een klap. De Bredanaar liep een bloedneus en een kapot T-shirt op. De Engelsman is na het opmaken van een proces-verbaal voor mishandeling heengezonden.

Zakkenrolster valt in slaap op toilet

BREDA: Een 29 jarige Bredase vrouw, die afgelopen nacht bij een man in een snackbar in het Bredase uitgaanscentrum 10 Euro uit zijn achterzak had gerold, is door de politie slapend op het toilet van die bar aangetroffen. De vrouw was behoorlijk dronken en kennelijk op het toilet gaan zitten om de winst van de geslaagde rol te bekijken. Daar overmande slaap haar en kon ze door de politie worden aangehouden. De politie heeft tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. De vrouw gebruikt drugs en had eerder op de avond een loepia-verkoper in de maling genomen door een loempia te bestellen, die op te eten en niet af te rekenen. De vrouw staat nu binnenkort op de rol van de rechter om te worden beoordeeld en veroordeeld voor haar daden.

Persberichten team Etten-Leur

Bestuurster op de bon voor rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Een 40 jarige Bredase vrouw is afgelopen nacht door de politie Etten-Leur op de Vosdonk aangehouden , omdat ze onder invloed haar auto bestuurde. De blaasproef op het bureau mislukte, daarom moest er een dokter aan te pas komen voor een bloedproef. De vrouw gebruikt medicijnen en wist, dat de combinatie met drank de rijvaardigheid zou beinvloeden, want dat stond op het doosje. Ondanks de mislukte blaasproef en het gebruik van medicijnen, in cominatie met drank, vond ze zelf dat ze nog heel goed auto kon rijden. De politie waarde haar (rij)gedrag met een proces-verbaal.

Perberichten team Moerdijk

Vier verdachten richten vernielingen aan in zwembad

ZEVENBERGEN: Vier mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar zijn vanmorgen om 06.00 uur door de politie in Zevenbergen bij het openluchtbad de Bosselaar aan de Pastoor van Kesselstraat aangehouden. De vier mannen werden op heterdaad betrapt kort nadat ze diverse vernielingen in het zwembad hadden aangericht. De vier verdachten, waarvan er drie uit Zevenbergen komen en een uit Roosendaal, waren rond 06.00 uur over het hekwerk van het afgesloten zwembad geklommen. Picknicksets dreven in het kleuterbad, spiegels lagen in stukken bij het kinderbad. Ook een gasfles dreef op de bodem van een van de diepere baden. Tuinslangen waren uit de machinekamers gehaald en drijfmatrassen waren in de springkuil terechtgekomen.

Volgens de verdachten waren ze afgelopen nacht op het parkeerterrein bij het zwambad een partijtje gaan voetballen toen ze in de vroege ochtend van de Tilburgse kermis kwamen. Op een gegeven moment was de bal over de omheining gegaan. Eenmaal in het zwembad ging het van kwaad tot erger. Volgens een van de verdachten was te veel drank en een lijntje drugs er de oorzaak van dat het zover was gekomen. Tegen alle vier de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Hoe groot de schade is is niet bekend.