Nieuwsbericht

zondag 28 juli 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanhouding na autodiefstal
Langedijk, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 22.00 uur werd nabij het Geestmerambacht een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man bestuurde een Mitsubishi bestelbusje dat afgelopen week in Hoofddorp werd gestolen. De man werd in gesloten, de recherche stelt een onderzoek in naar de man.

Inbraak in woonhuis
Broek op Langedijk, vrijdag 26 juli 2002.
Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen werd ingebroken in een huis aan de Dijk. Men kwam binnen door het forceren van een keukenraampje. Er is nog niet vastgesteld wat werd weggenomen.

Onder invloed
Alkmaar, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 23.00 uur werd een 18-jarige bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. De jongen reed over het Ritsvoort toen hij aan een controle werd onderworpen. Hij bleek meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel na autopech
Alkmaar, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 23.30 uur botste op de Rijksweg A9 een 29-jarige vrouw uit Zwaag met haar auto tegen een stilstaande auto. Het ongeval gebeurde op de rijbaan in de richting van Alkmaar. Ongeveer 400 meter voor het Kooimeerplein had een 34-jarige man pech gekregen met zijn auto en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand. De automobiliste merkte deze stilstaande auto te laat op waarna de aanrijding volgde. De vrouw werd overgebracht naar het MCA.

Onder invloed
Alkmaar, zaterdag 27 juli 2002.
Op de Hoeverweg werd omstreeks 03.30 uur een 32-jarige automobilist uit Egmond betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen na geluidsoverlast en verzet
Alkmaar, zaterdag 27 juli 2002.
Omstreeks 08.00 uur werden twee mannen, 44- en 38 jaar en afkomstig uit Alkmaar, aangehouden in een café aan de Vincent van Goghlaan. De aanhouding gebeurde nadat een onderzoek werd ingesteld in verband met geluidsoverlast uit het café. Rond genoemd tijdstip was nog steeds luide muziek te horen waarna omwonenden de politie belden. Bij het onderzoek in het café bleek dat er twee mannen aanwezig waren. Zij bedreigden de politieagenten en beletten hen in hun werk. De twee mannen bleken onder invloed van alcohol en drugs waardoor zij zich agressief gedroegen. Met assistentie van andere eenheden werd het tweetal aangehouden en de geluidsapparatuur in beslag genomen. Behalve dat er proces-verbaal terzake de geluidsoverlast wordt opgemaakt volgt ook proces-verbaal wegens verzet, belemmering en bedreiging. De mannen zijn ingesloten.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, zaterdag 27 juli 2002.
Een 25-jarige man uit Bergen raakte gistermiddag omstreeks 15.00 uur met een geleende motorfiets van de weg. De man had motorfiets niet onder controle. Het ongeluk gebeurde op de Bergerweg t.h.v. de Hogeschool. De man liep hierbij letstel op.

Diefstal auto
Alkmaar, zaterdag 27 juli 2002.
Tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag werd een blauwe Volkswagen Passat ontvreemd van de parkeerplaats bij het NS Station aan de Stationsweg. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken FB-ZF-21.
Alkmaar, zondag 28 juli 2002.
Afgelopen nacht werd vanaf het Arkplein een blauwe Opel Kadett gestolen. De auto is voorzien van het kenteken TZ-04-PJ. Heiloo, zondag 28 juli 2002.
Vanaf de Dompvloetlaan werd een witte Volkswagen Passat ontvreemd. Deze auto is voorzien van het kenteken VX-02-YG.

Verkeerscontrole
Heiloo/Alkmaar, zaterdag 27 juli 2002.
Tussen 13.00 en 16.00 uur werden op de Heilooer Tolweg, de Kennemerstraatweg en de Juliana van Stolberglaan een 20-tal bestuurders wegens het feit dat zij te snel reden, de autogordel of de bromfietshelm niet gebruikten, of door het rode licht reden.

Onder invloed
Alkmaar, zondag 28 juli 2002.
Op de Heldersweg werd omstreeks 02.00 uur een 55-jarige automobiliste betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw had schade aan haar voertuig. Toen agenten een onderzoek in stelden bleek dat de vrouw eerder op de avond een ongeval het gehad. Een ademanalyse wees uit dat zij meer dan 3 maal de maximum toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Harenkarspel, vrijdag 26 juli 2002.
In de afgelopen week werden snelheidscontroles uitgevoerd op de Speketersweg in Waarland, de Kanaalweg in Warmenhuizen en de Westerduinweg in St. Maartensvlotbrug. Daarbij werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven. De politie kwam in actie naar aanleiding van enkele recente ongevallen en klachten van bewoners van genoemde wegen.

Inbraak in zomerwoning
St. Maartensvlotbrug, vrijdag 26 juli 2002.
Tussen 12.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een zomerhuis aan de Belkmerweg. Onbekenden braken een slaapkamerraam open en verschaften zich toegang. Uit het huis werden een video- en een fotocamera met toebehoren ontvreemd.

Verkeersongeval met letsel
Den Helder, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 19.00 uur gebeurde een ongeluk op de kruising Langevliet - Weth. W. de Boerstraat. Een 62-jarige en uit Zaandam afkomstige bestuurder van een personenauto verleende geen voorrang aan een 17-jarige en uit Den Helder afkomstige bestuurster van een snorfiets. Deze laatste kwam ten val en liep een hersenschudding op.

Caravan brandt uit
Den Helder, zaterdag 27 juli 2002.
Omstreeks 03.45 uur werd brand gemeld in een caravan in de Jan in 't Veltstraat. Het vuur woedde hevig en de caravan stond dicht tegen enkele woningen. De gevel en enkele ruiten van huizen sneuvelden. De brandweer zorgde er voor dat het vuur geblust en werd. De oorzaak is niet bekend.

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging
Den Oever, zaterdag 27 juli 2002.
Omstreeks 19.30 uur werden twee mannen van 34 en 38 jaar en afkomstig uit Hoorn en Purmerend aangehouden op de Rijksweg A7. Het tweetal was kort te voren betrokken geweest bij een openlijke geweldpleging in Friesland. Zij maakten zich via de Afsluitdijk uit de voeten. De 38-jarige bestuurde de auto, hij bleek onder invloed en moest een ademanalyse ondergaan. Deze wees uit dat hij ca. 1,5 maal het maximum aan alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De mannen zijn door de politie Friesland weer naar de andere kant van de Afsluitdijk gehaald om te worden verhoord over de openlijke geweldpleging.

Onder invloed
Callantsoog, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 01.00 uur werd een 29-jarige man uit Wolvega betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Zuidschinkeldijk en bleek na een ademanalyse bijna 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er volgde proces-verbaal tegen de man. Schagerbrug, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 02.30 uur werd een 41-jarige man uit Hepkacbka (Oekraine) betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed in zijn auto over de Korte Ruigeweg. De man bleek bijna 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Meisje lastig gevallen
Schagen, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 03.130 uur werd een 19-jarig meisje door twee jongens lastig gevallen. Het slachtoffer was onderweg van het centrum van Schagen richting Gruttolaan toen op de Menisweg de jongens haar aanspraken en bedreigden. Het slachtoffer kon zich tijdig van haar belagers ontdoen. Het gaat om twee blanke mannen die zich verplaatsten op fietsen en voldoen aan de volgende omschrijving:

1. Een wat dikkere man, leeftijd ca. 22 tot 24 jaar, lengte ca. 1.70. Hij droeg een zwarte baseballpet, een zwart trainingspak met op het jasje verticale witte vlakken.

2. een meer magere man, leeftijd ca. 24 tot 26 jaar, lengte ca. 1.85. Hij droeg een zwart met wit T-shirt met korte mouwen en een blauwe spijkerbroek.
Mensen die meer over het tweetal kunnen vertellen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen (0900) 8844.

WESTFRIESLAND

Bejaarde dame slachtoffer van diefstal pintruc
Zwaag, vrijdag 26 juli 2002.
Vrijdagmiddag werd een 82-jarige vrouw slachtoffer van diefstal nadat eerder haar pas en vervolgens de pincode ontfutseld was. Rond het middaguur meldde zich een onbekende man bij het slachtoffer die zich voordeed als verwarmingsmonteur. Vermoedelijk heeft hij in de periode dat hij in de woning was de pinpas gestolen. Toen de man weg was werd het slachtoffer later in de middag gebeld door eimand die zich voordeed als iemand van de bank en vervolgens de pincode vroeg. Navraag bij de bank wees al snel uit dat de vrouw slachtoffer was geworden van diefstal en oplichting.
De man voldoet aan het volgende signalement:
Het gaat om een 55 tot 60-jarige blanke man met kort grijs haar. Zijn lengte is ca. 1.70 tot 1.75 meter lang.
De politie waarschuwt voor deze praktijken en wijst er nogmaals op dat instanties nooit naar de pincode zullen vragen. Als deze vraag gesteld wordt heeft u per definitie te maken met een oplichter. Stel dan zo snel mogelijk de politie in kennis. (0900) 8844.

Verkeersongeval met letsel
Wervershoof, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 19.00 uur gebeurde op de kruising Zeedijk - Nes een ongeluk waarbij 2 auto's betrokken waren en een inzittende letsel opliep. Een 25-jarige en uit Wervershoof afkomstige man verleende geen doorgang aan een 52-jarige en uit Medemblik afkomstige vrouw. Een 32-jarige inzittende van de uit Medemblik afkomstige auto liep letsel op aan haar schouder.

Uit de bocht: letsel
Hoorn, vrijdag 26 juli 2002.
Omstreeks 20.00 uur vloog een motorrijder uit de bocht toen hij de afrit vanaf de A7, vanuit noordelijke richting, kennelijk met te hoge snelheid nam. Hij liep letsel op aan hoofd en rug.

Te snel
Hem, vrijdag 26 juli 2002.
Op de Koggeweg werden tussen 14.30 en 15.00 uur opnieuw 3 automobilisten bekeurd. De snelste reed 81 in plaats van het maximum toegestane van 50 km/h

Politiehond vindt verdachte
Venhuizen, vrijdag 26 juli 2002.
Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur spoorde een surveillancehond een van inbraak verdachte man op. De verdachte een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats had kort te voren geprobeerd in te breken in een personenauto langs de Hemweg. Ook had hij bijzondere belangstelling voor huizen langs die weg. Buurtbewoners gingen achter de man aan, die zich in een boomgaard in de buurt verstopte. De politie werd gewaarschuwd waarna de surveillancehond werd ingezet. Deze wist de man te traceren waarna hij kon worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten en er volgt een onderzoek.

Onder invloed
Enkhuizen, zaterdag 27 juli 2002.
Op de Flevolaan werd omstreeks 01.30 uur een 24-jarige man uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse bijna 1,5 keer de toegestane hoeveelheid te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Inbraak
Venhuizen, zaterdag 27 juli 2002.
Tussen 02.30 en 08.30 uur werd ingebroken in een pand aan de Kerkweg. In het pand zijn een woning en een café ondergebracht. Er werd een raam opengebroken om zich de toegang te verschaffen. Vervolgens werden er geld en verscheidene sloffen sigaretten weggenomen. Ook in het pand werd schade aangericht omdat deuren werden opengebroken.

Diefstal geld
Grootebroek, vrijdag 26 juli 2002.
Een 77-jarige bewoonster van de Graaf Willemstraat werd vrijdagmorgen slachtoffer van diefstal van geld. Er melden zich twee vrouwen bij het slachtoffer aan de deur. De vrouwen kletsten zich met een smoes naar binnen en hielden het slachtoffer aan de praat. Mogelijk dat een derde het geld bij het slachtoffer uit de slaapkamer heeft ontvreemd. De volgende signalementen zijn bekend geworden:
Het gaat om een vrouw van rond de 50 jaar, donkere huid, zwarte gekruld haar tot op de schouders. De tweede vrouw was ca. 25 jaar. Zij droeg een haarband De jongere vrouw was iets langer dan de oudere vrouw.

Onder invloed aan het roer
Bovenkarspel, zaterdag 27 juli 2002.
Omstreeks 17.00 uur werd een 21-jarige man uit Lutjebroek aangehouden omdat hij kort te voren roekeloos met zijn boot tussen zwemmers doorvoer in het water in het Streekbos. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Onderzoek wees uit dat hij 2 maal teveel had gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (de maximum norm bij waterverkeer ligt op 350 ugl, deze man had 645 microgram alcohol in zijn bloed.) In Enkhuizen werd een 15-jarige jongen bekeurd omdat hij met een snelle boot voer.

Onder invloed achter het stuur
Andijk, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 01.45 uur werd op de Kleingouw een 49-jarige man uit Hauwert in zijn auto betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan 3 maal het maximaal toegestane aan alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Enkhuizen, zondag 28 juli 2002.
Op de Flevolaan werd een 36-jarige man op een bromfiets betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek meer dan het dubbele gebruikt te hebben. Ook tegen hem volgt proces-verbaal.

Onder invloed van de weg
Zwaagdijk, zondag 28 juli 2002.
Omstreeks 02.30 uur raakte een 18-jarige jongen uit Hoorn met zijn auto van de Zwaagdijk op de kruising met het Zijdwerk. De jongen reed met hoge snelheid en belandde uiteindelijk met zijn auto op de kop in de naast de weg gelegen sloot. De inzittenden konden zich uit de auto bevrijden. De politie stelde een onderzoek in waarbij bleek dat de verdachte onder invloed verkeerde. Een ademanalyse wees uit dat hij 3 keer teveel alcohol had gebruikt. De jongen kan zijn rijbewijs, dat hij slechts kort in het bezit had, na invordering inleveren. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zijn auto raakte total loss.