Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 28-07-2002
persberichten zondag 28 juli 2002
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Overname persvoorl. morgen 08.00 uur door Martin Panman

LETSELONGEVALLEN

MEPPEL - Bij een verkeersongeval op de A32 bij Meppel zijn zondagmorgen vijf mensen gewond geraakt en met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel en Hoogeveen. Het ongeluk ontstond toen een 19 jarige automobilist van een VW Golf uit Heerenveen tijdens een inhaalmanoeuvre in en flauwe bocht naast de weg raakte en bij het corrigeren tegen de door hem ingehaalde auto botste. Zowel hij als de 19 jarige bestuurster van de andere auto, een Opel Kadett, kwamen in de rechter bermsloot tot stilstand. In de Kadett die op de kop lag, zaten naast de bestuurster nog drie passagiers afkomstig uit Almelo en Leeuwarden. Ze zijn door een passerende automobilist uit hun benarde positie bevrijd.

HOOGEVEEN - Een 21 jarige motorrijder uit Hardenberg is zaterdagmiddag met een kniefractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man liep de verwonding op toen hij op Het Haagje in Hoogeveen bij het inhalen in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 56 jarige man uit Ommen. Die was bezig naar links voor te sorteren toen hij door de motor werd ingehaald.

NORG - Een 86 jarige fietsster uit Norg is zaterdagmiddag met een hoofdwond overgebracht naar het WZ in Assen. Ze werd op de Brink in haar woonplaats bij het linsaf slaan aangereden door een personenauto, bestuurd door een 46 jarige plaatsgenoot.

EMMEN - Bij een verkeersongeval op de Ermerweg in Emmen is zaterdagavond een 23 jarige automobiliste zodanig aan haar hoofd gewond geraakt dat ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw reed over de Ermerweg toen ze ter hoogte van de brug over het Oranjekanaal werd geraakt door een losgeraakte aanhangwagen met daarop mobiele biertap. Door de klap verloor ze de controle over haar auto. Ze is door de brandweer uit het wrak van de auto gehaald. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de technische toestand de aanhangwagen. Tegen de 35 jarige eigenaar uit Vriezenveen is proces verbaal opgemaakt.

GIETEN - Nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen raakte een 23 jarige automobilist uit het Franse Montendre zondagmorgen vroeg op de N34 bij Gieten met zijn auto van de weg en kwam uiteindelijk in een droge sloot tot stilstand. Zowel hij als twee inzittenden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hun verwondingen bleken mee te vallen. Het gezelschap mist een ongeveer drie maanden oud hondje, dat zich na het ongeval uit de voeten heeft gemaakt. Een zoektocht leverde niets op.

DWINGELOO - Een ademtest bij een 23 jarige automobilist uit De Wijk leverde zondagmorgen ongeveer 1 promille alcohol op. De man was op de Eemster bij Dwingeloo met zijn auto rechts naast de weg geraakt. Hij kwam links van de weg tegen de boom tot stilstand. Hij is voor de behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis geweest. Volgens hem moest hij uitwijken voor een overstekende kat.

Dronken op de scooter

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft zaterdagnacht rond half vier op de Schoolstraat een 17 jarige scooterbestuurder van de weg gehaald. Hij viel op omdat hij met hoge snelheid over de Schoolstraat reed. De jongen scoorde bij de ademanalyse ongeveer 1,2 promille. Hij is na overleg met zijn vader naar huis gebracht, zij het met een proces verbaal voor snelrecht op zak.

Dronken en kwaad

BEILEN - De politie heeft zaterdagnacht op de Kievitlaan in Beilen een 24 jarige automobiliste uit die plaats van de weg gehaald. Hij zat met iets meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur van zijn bestelauto. Volgens de man was hij na een ruzie tijdens een bbq feestje met een kwaaie kop weggelopen en in de auto gestapt.

Video gestolen

ASSEN - Bij een inbraak in school aan de Platolaan in Assen in een videorecorder gestolen. De inbraak werd zaterdagavond ontdekt. Om binnen te komen is aan de achterkant van de school het slot van een deur vernield.

Ondernemende kleuter van drie

OOSTERHESSELEN - Op zijn fietsje en nog in zijn pyjama bedacht een driejarig jongetje uit Oosterhesselen zondagmorgen dat hij maar eens op bezoek moest bij zijn opa in Aalden. Hij was al op de Wethouder Schepersweg toen hij een mevrouw uit Coevorden tegenkwam die de zaak niet vertrouwde. Het ventje kon duidelijk maken dat hij vlak bij de tennishal woonde en dat zijn moeder Anita zou heten. Die informatie bleek juist. Toen de politie het kereltje thuis bracht was zn vader al in het dorp naar hem op zoek. En moeder, overstuur maar blij, nam de kleuter weer over van de dienders.