Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 28 juli district Oosterhout

Datum: 28/7/2002
Auteur: Jan Clarijs

Politieberichten weekend 27/28 juli

Aantreffen slang

(Waalwijk) Op zaterdag 27 juli troffen bewoners rond 23.30 uur in de serre van hun woning aan de Johann Straussstraat een slang aan. De ongeveer 70 cm lange slang was in een metalen pijp gekropen. De slang hield er niet van dat er water in het pijpje werd gedaan en kwam daarna tevoorschijn. Het vangen ervan was daarna snel gebeurd en het diertje verhuisde naar het het reptielenhuis te Tilburg. Vermoedelijk betrof het een ongevaarlijke rattenslang. Onbekend is het wie de eigenaar van de slang is.

Ingebroken in woning

(Waalwijk)Op zaterdag, 27 juli, omstreeks 14.30 uur, bleek er ingebroken te zijn in een woning aan het Schubertpark te Waalwijk. De bewoners waren op dat moment nog op vakantie. Men kwam de woning binnen door de de voorruit te vernielen. De inbrekers gingen er met audio-apparatuur vandoor.

Vrachtauto gestolen

(Waalwijk)Op zondag, 28 juli, omstreeks 10.00 uur, is er een vrachtauto met aanhangwagen gestolen vanaf een terrein aan de Spuiweg te Waalwijk. Het betrof een vrachtauto van het merk Mercedes, type Actros 1835 en voorzien van het kenteken BL-GT-35.

Nieuwe caravans gestolen

(Dongen)Vanaf een bedrijfsterrein aan De Slof te Dongen zijn tussen woensdag 24 en vrijdag 26 juli 3 nieuwe caravans gestolen. Om op het terrein te komen heeft men een hek opengebroken. Het gaat om 1 Futura caravan en 2 Prisma caravans.
De totale waarde van deze caravans is ruim 65.000 euro.

Aanhouding persoon nav vernielingen in supermarkt

(Dongen) Op vrijdagmiddag 26 juli heeft een 23-jarige inwoner uit Dongen, na een conflict met personeel van een supermarkt aan de Hoge Ham te Dongen, diverse levensmiddelen uit de schappen gehaald en deze vervolgens kapotgegooid. Daarna verliet hij de winkel. De politie trof de man later die middag aan en heeft hem alsnog aangehouden voor deze vernielingen. Proces-verbaal tegen hem zal worden opgemaakt.

Bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol

(Dongen) De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, te Dongen 3 automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed.
- Het betrof een inwoner uit Dongen met een uitslag van het ademanlyseapparaat van 410 ug/l ofwel tussen 0,8 en 0,9 . Tevens bleek deze man geen rijbewijs te bezitten. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt terzake beide feiten.

- De tweede bestuurder betrof eveneens een inwoner uit Dongen. Hij blies 345 ug/l ofwel tussen 0,6 en 0,8 . Hij kreeg een politietransactie van 190 euro aangeboden.

-De derde persoon betrof een bestuurster uit Kaatsheuvel. Zij blies 745 ug/l ofwel tussen 1,7 en 1,9 ... Zij kreeg een dagvaarding uitgereikt en mag zich voor de rechter verantwoorden.

Inbraak in schuurtje

(Dongen) Afgelopen vrijdag werd ontdekt dat er was ingebroken in een schuurtje achter een woning in de Zuivelstraat te Dongen. Het slot van de schuurdeur werd, met grof geweld, geforceerd. De bewoners missen een fiets, 2 hengels en electrisch handgereedschap.

Brand in een schuurtje

(Raamsdonk)Een 65 jarige inwoner uit Raamsdonk kreeg zaterdagochtend 26 juli de schrik van zijn leven. De man was in de schuur zijn verfkwasten aan het schoonmaken met kerosine. De kerosine vatte vlam door een sigaret die de man aan het roken was. De man wist op tijd aan de vlammen te ontkomen. De brandweer heeft de brand geblust. De brand bleef beperkt tot het schuurtje. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Mogelijke brandstichting

(Raamsdonk)Op de Hoekbeemden en Ravendal te Terheijden hebben onbekenden in de vroege ochtend van zondag 28 juli 2002 mogelijk brand gesticht. Op de Hoekbeemd stond een schuurtje in de brand, terwijl op de Ravendal een stapel met hout, welke lag opgeslagen tegen de woning, in de brand stond. De politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit. In beide gevallen bleef het bij materiële schade.

Inbraak woning

(Gilze) Op vrijdagavond, 26 juli, werd tussen 17.20 en 22.20 uur ingebroken in een woning aan de Tilburgse Baan te Gilze. Aan de achterzijde werd een raampje ingeslagen, waarna men in de woning kon komen. Eenmaal binnen werden alle kamers in de woning doorzocht. De benadeelde kon nog niet mededelen of er iets ontvreemd is.

Gepakt voor rijden onder invloed

(Gilze)De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee automobilisten in de gemeente Gilze bekeurd voor het rijden onder invloed van drank.

Het betrof een inwoner uit Düsseldorf, die op het ademanalyseapparaat 700 ug/l ofwel tussen 1,5 en 1,7 blies. De man is gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en hij kon met een taxi verder naar Hank. De man reed over de A58 met ingeschakelde alarmlichten, omdat de achterverlichting defect was. De politie vond het dusdanig opvallend, dat de man werd gecontroleerd. Hij reed dus niet voor niets met ingeschakelde alarmlichten!

De andere bestuurder betrof een inwoner uit Haaften, die door zijn slingerende manier van rijden over de Dongenseweg te Rijen de aandacht van de politie trok. Hij blies op het ademanalyseapparaat 275 ug/l ofwel tussen 0,51 en 0,65 aan alcohol, goed voor Euro 190.

Brandjes onder schutting en onder personenauto in Rijen

(Rijen)In de nacht van zaterdag op zondag zijn brandweer en politie uitgerukt naar een brandende schutting aan het Doornbos in Rijen en zag de politie onderweg naar die melding vlammen onder een personenauto nabij de Pius X straat in Rijen. Het lijkt erop dat beide brandjes met elkaar te maken hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Alcoholcontrole met een hoog "BOB"gehalte
(Rijen) Tijdens een alcoholcontrole aan de Rijksweg in de gemeente Rijen door politie en marechaussee werd een "hoog BOB gehalte" geconstateerd. Geen van de 35 bestuurders/sters was in overtreding!

Diefstal gereedschap

(Oosterhout)In de nacht van 26 op 27 juli werd er ingebroken in een schuur/loods aan de Achterstraat te Den Hout. Een toegangsdeur werd geforceerd. Uit de schuur/loods verdwenen diverse gereedschappen.

Lastige man aangehouden

(Oosterhout) Een 24 jarige inwoner uit Oosterhout is in de nacht van 26 op 27 juli door de politie op de Markt te Oosterhout aangehouden. De man maakte deel uit van een groep personen die voor de nodige overlast op de Markt zorgden. Toen de politie deze personen sommeerde ter vertrekken, weigerde de 24 jarige Oosterhouter dat. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht, waarna hij met een proces-verbaal op zak alsnog naar huis mocht.

Diefstal tuinbeelden

(Oosterhout) Uit de achtertuin van een woning aan de Van Vianenstraat te Oosterhout zijn in de nacht van zaterdag op zondag een aantal tuinbeelden gestolen en vernield. In de nabije omgeving werden enkele beelden terug gevonden. Ook trof de politie een houten beeldje aan, dat niet uit eerder genoemde tuin afkomstig was. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van dit beeld.