Persberichten - 29/07/2002

Muller TP geconfronteerd met zware moeilijkheden

BBM herziet winstverwachting voor 2002

Brussel, 26 juli 2002. De Belgische BetonMaatschappij (BBM) deelt mee dat Raad van Bestuur van MULLER TP, waarin BESIX sinds november 98 een meerderheidsparticipatie heeft, gisteren aan haar Ondernemingsraad de gespannen financiële toestand van het bedrijf heeft bevestigd. Als gevolg hiervan herziet BBM de winstverwachting voor 2002.

Het Franse bouwbedrijf MULLER TP is actief op het vlak van grondwerken, wegen- en nutswerken en burgerlijke bouwkunde.De moeilijkheden bij MULLER TP komen voort van het departement burgerlijke bouwkunde en meer in het bijzonder van een werf. Bij de bouw van een brug in Jossigny heeft een onderaannemer een technische fout gemaakt. Zonder vooruit te lopen op de finale verantwoordelijkheden, moet het bedrijf de kosten dragen om de fout recht te zetten. Deze problemen brengen een gespannen financiële situatie met zich mee. Het potentieel van het bedrijf inzake grondwerken en wegen- en nutswerken staat echter niet ter discussie.

Een herstructurerings- en herstellingsplan werd uitgewerkt. Het operationeel verlies van MULLER TP zal vrij aanzienlijk zijn voor het boekjaar 2002. Dit zal de resultaten van BBM behoorlijk neerwaarts beïnvloeden. Meer concrete gegevens kunnen eind augustus worden meegedeeld na het afsluiten van een doorgedreven interne audit. BESIX heeft sinds november 1998 een meerderheidsparticipatie in MULLER TP, die vandaag 83% bedraagt. MULLER TP telt 900 medewerkers. In 2001 realiseerde MULLER TP een omzet van 143,7 miljoen euro en boekte het een verlies van 0,8 miljoen euro. BESIX is vandaag de grootste Belgische bouwgroep en behoort tot BBM (Belgische BetonMaatschappij NV). BBM is actief op drie domeinen. De belangrijkste activiteit van de groep heeft betrekking op de bouwsector en is in handen van BESIX.

Via YVAN PAQUE en haar dochter VS&E is BBM actief in de elektromechanische sector. Een derde activiteit bestaat uit vastgoedontwikkeling en is in handen van BETONIMMO. BBM is genoteerd op Euronext Brussel. De groep telt wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers en realiseerde in 2001 een bedrijfsopbrengst van 960 miljoen euro.

Bron: SBB
Provider: Euronext Brussels