Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.30 uur

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee autoinbrekers aangehouden. Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto werd ingebroken welke stond geparkeerd aan de Nieuwekamp. De politie ging poolshoogte nemen en zag een tweetal mannen, in de leeftijd van 23 en 33 jaar afkomstig uit Utrecht, verscholen achter een auto zitten welke was opengebroken. Het duo werd aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Autoinbreker ontkomen

UTRECHT- Op zondagochtend ontkwam een autodief toen hij werd betrapt. Een 53-jarige man uit Utrecht kwam uit zijn nachtdienst en zag omstreeks 07.30 uur een man in zijn auto zitten welke stond geparkeerd aan de Van Diemenstraat. De man liep naar zijn auto toe en een onbekende stapte uit en bedreigde de autobezitter met een mes. De inbreker wist op dat moment te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Heler aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een gestolen fiets probeerde te verkopen. Agenten werden omstreeks 05.00 uur aangesproken door Engelse toeristen dat de man een fiets voor 15 euro aan hen wilde verkopen op de Schoutenstraat. De man werd in de omgeving aangehouden. De fiets is zeer vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Beeldendieven aangehouden

DE MEERN- Op zondagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze verschillende beelden uit tuinen hadden gestolen.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er beelden uit de tuinen werden gestolen aan de Keerkring. De politie was op weg naar de locatie en kreeg toen door dat de dieven waren weggereden in de richting van de Rijksweg A 12. Verschillende politieautos keken uit naar de auto en deze werd op T Goyplein in Utrecht rijdend aangetroffen. De mannen, in de leeftijd van 25 en 43 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

In de bestelbus lagen verschillende stenen leeuwen, bloempotten en tuinkabouters afkomstig uit tuinen aan de Keerkring.

Oplichter aangehouden
UTRECHT- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij een huurauto niet had ingeleverd. De man kwam met een verhaal naar het politiebureau hij was beroofd van zijn auto. Een agent vertrouwde de zaak niet en na kort onderzoek bleek dat een verhuurbedrijf aangifte had gedaan van verduistering. De 24-jarige man uit Utrecht had de auto namelijk niet binnen de afgesproken tijd teruggegeven aan het bedrijf. De oplichter werd ingesloten voor verhoor.

Baldadige jeugd aangehouden UTRECHT- Op zondagavond werden twee jongens aangehouden na baldadig gedrag.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat het tweetal met vislood en steentjes aan het gooien was naar passanten. De jongens werden en op de Jacob Cabeliaustraat aangesproken door de agenten en gaven het aan niet meer te doen. Kort hierop kreeg de politie wederom de melding dat passanten door het tweetal werden lastig gevallen. De agenten keerden terug en het hardleerse duo, in de leeftijd van 16 jaar afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Met een bekeuring voor baldadigheid konden de jongens het bureau weer verlaten.