Dienstenbond CNV

CAO Nieuws 24 juli 2002

Getronics wil niet meer praten!

Nou, eindelijk was het dan zover. Getronics reageerde op de petitie die wij op een zomerse actiedag in juni op een ludieke wijze hadden aangeboden: men wil niet meer met ons praten.

En nu?

CNV Dienstenbond bestuurder Maurice Limmen spreekt het Getronicspersoneel toe Met een dergelijke reactie hebben wij rekening gehouden. Dat verandert dan ook weinig aan de situatie. Wij zullen eind augustus gewoon met onze CAO-commissie en de overige bonden overleg plegen over de volgende stappen. Daarbij zal uw reactie op de loonsverhoging die u heeft gekregen van groot belang zijn. Anders gezegd, viel uw loonsverhoging u mee of viel het tegen? Dat willen wij graag weten? Wij verzoeken u daarom om in onze richting hierover te reageren. U kunt uw reacties tot 19 augustus sturen aan het uw bekende emailadres: m.limmen@cnvdibo.nl. Mede op basis van uw reacties zullen wij onze positie als CNV Dienstenbond in dit conflict nader bepalen. Tot zover de vervolgstappen die wij gaan ondernemen in augustus.

In de tussentijd vinden wij het desalnietemin belangrijk om te voorkomen dat bij u misverstanden onstaan over dit CAO-conflict. Daarom dat wij in deze info ook inhoudelijk kort ingaan op de uitlatingen van Getronics.

Trendbreuk

Het is natuurlijk lariekoek dat de opstelling van de CNV Dienstenbond een trendbreuk is met het al jaren gevoerde beloningsbeleid binnen Getronics. Immers, wij vragen helemaal geen collectieve loonsverhoging. Wij vragen voor normaal/goed presterende werknemers 3,25% over de periode van een jaar. Dit past naadloos in het beloningssysteem van Getronics en in het beeld van de loonontwikkeling in de branche. Dat wij in deze CAO-onderhandelingen stevig vasthouden aan de hoogte van de loonsverhoging, komt doordat u -onze leden- het zat bent om er jaar in, jaar uit op achteruit te gaan.

Dictaat

Ook is het moelijk te begrijpen hoe ontkend kan worden dat een dictaat is opgelegd. Immers, het onderstaande beginbod van Getronics was ook meteen het eindbod. En hoe luidde dat ook al weer:
* 3,45% verhoging budget arbeidsvoorwaarden
* minimale verhoging van 1,5% bij een normaal/goed beoordeling
* looptijd 19 maanden

Centrale Ondernemingsraad (COR) en vakbonden één front.

Getronics stelt nu op eigen houtje verder te gaan met de ontwikkeling van het arbeidsvoorwaardenbeleid. Wij u vragen ons hoe Getronics dat wil doen. Uw COR heeft namelijk ook al eerder aangegeven in de richting van Getronics dat zij de onderhandelingen over primaire arbeidsvoorwaarden graag overlaat aan vakbonden. Deze opstelling van uw COR verdient lof. Immers, Getronics kan mede hierdoor voorlopig niet vooruit qua onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden. Want aan de andere kant van de onderhandelingstafel zit niemand namens werknemers.

Trots

Met petitie op weg naar het Hoofdkantoor Het grote succes van de Alles of Nics dag, de opstelling van de COR en de aanwas van nieuwe leden maakt ons trots. Trots op u. Want wie had een jaar geleden kunnen denken dat de allereerste actiedag bij Getronics en sowieso in de ICT-sector, zon doorslaand succes zou worden? Bijna niemand toch? U heeft geschiedenis geschreven. Met die gedachte in het achterhoofd gaan wij in de maand augustus weer met veel optimisme tegemoet.

Tot slot het volgende. U heeft kunnen lezen dat onze CAO-commissie bij Getronics in augustus belangrijke beslissingen gaat nemen over de vervolgstappen in dit CAO-conflict. Wie belangstelling heeft voor deze commissie kan zich aanmelden via het onderstaande emailadres. Bellen kan natuurlijk ook.

Voor vragen kunt u contact opnemen met bestuurder Maurice Limmen. Telefoon: (023) 565 10 52. Email: m.limmen@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 24 juli 2002.