Ingezonden persbericht


Plasmon's plannen voor AIT tapeautomatisering

Een breder aanbod voor de eindgebruiker

Cambridge, Verenigd Koninkrijk, 29 juli 2002- Plasmon, een vooraanstaande fabrikant van geautomatiseerde bibliotheken voor dataopslag, kondigt vandaag plannen aan voor de introductie van twee nieuwe tape autoloaders met geïntegreerde Sony AIT-3 technologie - de V15 en de V30 (met respectievelijk 15 en 30 slots). De introductie zal later dit jaar plaatsvinden. AIT overbrugt de afstand die binnen de productreeks van Plasmon bestaat tussen enerzijds de dedicated back-up oplossingen met LTO Ultrium en anderzijds de archiveringsoplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse optische technologieën, zoals 12-inch WORM, 5.25⤝ MO en DVD. AIT is gericht op applicaties waarbij een relatief hoge toegangssnelheid tot gegevens is vereist, zoals bij e-mail archivering, externe opslag, geautomatiseerde archivering, medical imaging en het beheer van hiërarchische opslag.

¤oeDe introductie van de AIT-3 technologie is een waardevolle aanvulling op de huidige reeks LTO autoloaders en bibliotheken van Plasmon. Hiermee krijgen onze distributeurs en resellers een grotere flexibiliteit bij het op maat maken van de ideale oplossing voor iedere individuele eindgebruiker met de bijbehorende specifieke applicaties,⤝ aldus Ian Apps, Tape Product Manager (EMEA).

AIT-3 beschikt over een capaciteit van 260GB (gecomprimeerd), uitgaande van een comprimering van 2.6:1, en is achterwaarts compatibel met AIT-2 en AIT-1. Hierdoor worden de investeringen die door bestaande AIT gebruikers zijn gemaakt, beschermd. De V15 en de V30 zullen beschikken over capaciteiten van respectievelijk 3,9TB en 7,8TB (gecomprimeerd). De V15 wordt geleverd met 1 of 2 drives, terwijl de V30 met 1, 2 of 4 drives wordt geleverd. Barcodelezers en functies voor beheer op afstand maken eveneens onderdeel uit van de standaardfuncties van de V30 en zijn optioneel op de V15.

â¤oeWij zijn zeer verheugd over het besluit van Plasmon om de AIT in hun nieuwe autoloaders te integreren⤝, aldus Tets Maekawa, marketing manager van Sony Core Technology & Network Company Europe. â¤oeWij zijn van mening dat AIT de aangewezen technologie is om tegemoet te komen aan een brede reeks eisen van de consument op het gebied van grote capaciteit, betrouwbaarheid, betaalbaarheid en schaalbare opslagoplossingen."

Over Plasmon



Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk