Ingezonden persbericht


eBay.nl biedt extra veiligheid bij handelen
Online handelsplaats kondigt samenwerking met Triple Deal aan
Amsterdam, 29 juli 2002 - eBay.nl, de Nederlandse tak van de wereldwijde marktleider in online handel, biedt haar leden voortaan een extra optie tot nog meer veiligheid bij het handelen via de eBay site. Dit wordt mogelijk gemaakt door een vandaag aangekondigde samenwerking met Triple Deal, een dienstverlener op het gebied van betalings- en borgservices voor de on- en offline markt.

Werkwijze
De kracht van de door Triple Deal geleverde borgservice zit in het 'gelijk oversteken'. Het gebruik van de dienst biedt garanties voor zowel de eBay koper als de verkoper. Zodra een veiling gesloten is, betaalt de koper het aankoopbedrag aan Triple Deal. Triple Deal houdt dit bedrag als onafhankelijke 'derde partij' in beheer. De verkoper krijgt hiervan bericht en kan het geveilde object versturen met de zekerheid van betaling. Wanneer de koper het object heeft ontvangen, betaalt Triple Deal de verkoper. De verkoper heeft zo de garantie dat de verstuurde spullen daadwerkelijk worden betaald. De koper heeft de zekerheid dat zijn betaling veilig wordt gesteld totdat de goederen in zijn bezit zijn.
Veiligheid belangrijk aandachtspunt
"Het merendeel van de transacties op eBay verloopt probleemloos. eBay is zelfs één van de veiligste plekken om online te handelen. Veiligheid voor iedereen die via eBay.nl handelt, is voor ons een van de belangrijkste aandachtspunten. Zo is er vanaf onze homepage een verwijzing naar een speciale pagina waar we onze leden continue informeren over alles met betrekking tot veilig handelen
http://pages.ebay.nl/help/basics/n-is-ebay-safe.html. De overeenkomst met Triple Deal betekent een verdere uitbreiding in service en veiligheid voor onze leden", aldus Sandra van Wersch, marketing manager bij eBay Nederland.

Tarieven
In de overeenkomst met Triple Deal zijn speciale eBay-tarieven vastgesteld, waardoor de kosten voor het gebruik van de dienst minimaal zijn. De vergoeding die de gebruiker betaalt voor de borgstelling door Triple Deal wordt verder per transactie berekend en hangt af van de totale transactiewaarde. Indien een koper meerdere objecten bij dezelfde verkoper afneemt bepaalt de totale transactiewaarde de vergoeding.
Over Triple Deal
Triple Deal is een Nederlandse toonaangevende dienstverlener op het gebied van van betalings- en borgservices voor de on- en offline markt. Tot de klantenkring van Triple Deal behoren onder andere Autobytel, Kronan, Tickets.nl, mijnWinkel, marktplaats.nl, FirstFlowers, Beat-it en The Internetone. Triple Deal is onderdeel van de Ewycksgroep met als participanten ABN AMRO Participaties en InterNLnet. Meer informatie over de diensten van Triple Deal is te vinden op www.tripledeal.com.
Over eBay®
Met bijna 50 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In de eerste helft van 2002 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 6.5 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

Voor meer over eBay informatie kunt u contact opnemen met: Text 100 BV
Jeroen Breuer
Tel: 020 530 4338
E-mail: jeroenb@text100.nl

en over Triple Deal met:
Patrick de Pree, directeur Triple Deal
Tel: 0343-444844
E-mail: pdpree@tripledeal.com