Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 29 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouw overloopt inbreker
Een 25-jarige vrouw heeft zondagnacht in haar woning aan de Tuinbouwdwarsstraat een inbreker overlopen. De vrouw werd wakker van geluiden in haar woonkamer. Vervolgens zag zij een schijnsel van een zaklamp in haar kamer. Toen de bewoonster de inbreker aanriep, verliet deze haar woning. Later bleek dat een kamer op de eerste verdieping was doorzocht. De dader wist de woning binnen te komen door de voordeur open te flipperen. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Groningen: autokraker op herhaling
De politie heeft zondagnacht op de Troelstralaan een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak. De stelselmatige autokraker, bleek een personenauto te hebben opengebroken en daarnaast in het bezit te zijn van een autoradio. De man is ingesloten. Hij is nu drie keer in twee weken tijd door de politie aangehouden voor auto-inbraken.

Groningen: dakloze aangehouden
Aan de Onnemaheerd heeft de politie zondagavond een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor poging tot inbraak in een school. De verdachte werd bij de school aangetroffen, terwijl de ruiten van de toegangsdeur waren vernield. De dakloze man is ingesloten.

Groningen: dronken fietser hardleers
De politie heeft zondagnacht op het Boterdiep een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was zwaar onder invloed van drank toch op haar fiets gestapt. Ze kreeg in eerste instantie een waarschuwing van de agenten om te gaan lopen. De vrouw was het hier volledig mee eens en zette haar weg te voet verder. Korte tijd later troffen de agenten de verdachte toch weer op de fiets aan. De vrouw bleek de hele rijbaan nodig te hebben. Aan het politiebureau bleek zij 2,1 promille alcohol in het bloed te hebben. De stadjer is met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: zoontje sluit moeder per ongeluk op in kast Een 35-jarige vrouw uit Groningen heeft zondagmiddag in haar woning aan de Pioenstraat vier uur opgesloten gezeten in een kledingkast. Haar zoontje bleek per ongeluk de kast te hebben dichtgedraaid. De vrouw heeft zichzelf weten te bevrijden uit de benarde positie.

Oldehove: kind gewond bij ongeval
Een 11-jarige jongen uit Oldehove is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Niehoofsterweg in Oldehove. De jongen wild op de Hiehoofsterweg linksaf slaan en liet aanvankelijk een achteropkomende auto voorgaan. Vermoedelijk heeft hij een tweede achteropkomende auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Niehove niet aan zien komen. Terwijl hij daarop linksaf sloeg werd hij door de auto van de Niehoofster geschept. Tengevolge van de botsing belandde de jongen met zijn fiets in een sloot. Hij liep onder andere hoofdletsel op en is na door een dokter te zijn onderzocht alsnog naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De verwondingen bleken mee te vallen.

Foxhol: man bedreigt vriendin
De politie heeft zondagavond de 30-jarige bewoner van een woning aan de Pluvierstraat in Foxhol aangehouden nadat hij zijn 37-jarige vriendin, waarmee hij samenwoont, met een mes had bedreigd. Het paar kreeg om nog onduidelijk reden ruzie met elkaar. Daarbij greep de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, naar een mes en bedreigde de vrouw. Zij vluchtte naar buiten en waarschuwde de politie. Bij de komst van de politie weigerde de verdachte de deur van de woning open te doen maar kwam enige tijd later toch naar buiten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten.

Harkstede: inbraak
Zondag is ingebroken in een woning aan de Hoofdweg in Harkstede. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden stereo- en videoapparatuur, computerapparatuur, sieraden en gereedschap gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Marum: auto in sloot
Een 77-jarige automobilist uit Groningen raakte zondagmiddag met zijn auto in een sloot langs de A7 ter hoogte van Marum. De man reed om onverklaarbare reden met zijn auto vanaf de hoofdrijbaan de vluchtstrook op en vervolgens, zonder te remmen via de berm de sloot. De bestuurder raakte niet gewond en kon, zonder een nat pak, zelf uit de auto klimmen. De auto is door een berger uit de sloot getakeld. Oorzaak van de stuurfout is onbekend.

Lauwersoog: paarden en koetsier in nood
In het Ballastplaatbos in Lauwersoog raakte zondagmiddag een 40-jarige Koetsier uit Oudwoude met zijn tweespan Friese paarden in nood bij het doorwaden van een waterpartij nabij Suyderoog. De man traint de paarden en doorwaadt daarbij vaak een watertje nabij de Strandweg. Omdat het daar te druk was vanwege de vele bezoekers week hij uit naar Suyderoog. Kort bij de oever van dat water bleek echter een vaargeul te liggen. Direct na het te water gaan kwamen paarden en kar in die geul terecht. Daarbij raakten de leidsels verward waardoor het span onbestuurbaar werd. De koetsier probeerde de paarden te redden door ze aan te sporen in de richting van de wal. Dit lukte echter niet meer. Daarop is de koetsier, die zelf niet kan zwemmen, te water gegaan en heeft het paardentuig kapot gesneden waardoor één van de paarden naar de wal kon zwemmen. Het andere paard kon niet worden losgemaakt maar kon met behulp van een twintigtal omstanders en de brandweer boven water worden gehouden totdat ook dit dier los was en naar de kant kon zwemmen. De koetsier kon zichzelf ternauwernood in veiligheid brengen. De paardenkar kon later uit het water worden gehaald. Na onderzoek door een dierenarts, die geen letsel kon constateren, konden de paarden naar de stal worden gebracht.

Appingedam: man mishandelt ex
Wegens mishandeling en vernieling heeft de politie zondagavond in een woning aan de Patrimoniumstraat in Appingedam een 34-jarige man uit Uithuizermeeden aangehouden. De man bezocht zijn ex-vriendin en beiden kregen na enige tijd ruzie over hun kind. De man wond zich daarbij zo op dat hij een poot van een tuintafel afbrak en daarmee zijn ex te lijf ging. Hij sloeg haar een aantal keren en vernielde vervolgens een telefoon en de bekabeling van radio en televisie. De man werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).