Korps: Utrecht, plaats: 29-07-2002
Persberichten Binnensticht, 10.10 uur

Snelheidscontrole

AUSTERLITZ Op de Woudenbergseweg in Austerlitz is zondag van 15.00-16.45 uur gecontroleerd op snelheid.

Van de 690 passerende voertuigen, kwamen precies 100 te snel voorbij. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Enkele bestuurders zijn staande gehouden en direct bekeurd; de andere bestuurders kunnen een bekeuring thuis verwachten.

Dronken man trekt de aandacht

ZEIST Een 22-jarige bestuurder uit De Bilt trok op de Woudenbergseweg in Zeist de aandacht door toeterend en met een snelheid van 107 km/u voorbij een radarcontrole te rijden.

Ook werd een vinger opgestoken naar de inzittenden van de radarauto. De man werd ingehaald door twee motoragenten en verderop op de Woudenbergseweg staande gehouden. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol gedronken had.

Het promillage van 0,7 was goed voor een boete van 190 euro.

Ramkraak op de Meent

ODIJK Met een auto is maandag ingereden op de voorpui van een winkel aan de Meent in Odijk. Rond 03.30 uur kreeg de politie een inbraakmelding.

Ter plaatse bleek dat de toegangsdeuren van de winkel totaal vernield waren. Uit de zaak werd een nog onbekende hoeveelheid artikelen weggenomen. In de omgeving werd nog naar de ramauto gezocht, maar zonder resultaat.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.