Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft op zondag 28 juli tussen 05.00 en 06.00 uur een alcoholcontrole op de M.A. Reinaldaweg gehouden. In totaal 28 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Standaard nog uit

ABCOUDE Op zondag 28 juli is een motorrijder gewond geraakt bij een valpartij met zijn motor.

Rond 13.20 uur reed een 40-jarige motorrijder uit Vinkeveen over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Abcoude. Hij nam de afrit bij Abcoude en bij een bocht naar links bleek dat hij zijn zijstandaard had vergeten in te klappen. De zijstandaard raakte het wegdek, waardoor de motorrijder onderuit ging. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De motor is door een takelwagen opgehaald.

Man duikt van brug

BREUKELEN Op zondag 28 juli is een man gewond geraakt nadat hij van een brug was gedoken.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een man een brug aan de Nieuweweg was afgedoken en daarbij kennelijk de bodem had geraakt. De man had daarna geen gevoel meer in zijn onderlichaam. De ter plaatse gekomen politiemensen hielden de nek van het slachtoffer stabiel om eventueel meer letsel te voorkomen. Het slachtoffer (gegevens nog onbekend bij de politie) is vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Toezicht op Vinkeveense Plassen

VINKEVEEN Ook op de zonovergoten zondag 28 juli heeft de politie toezicht gehouden op het water.

Bijna alle watersporters genoten van het weer en hielden zich netjes aan de regels. Een viertal bootbestuurders werd gewaarschuwd omdat zij te hard voeren. Eén bootbestuurder werd bekeurd omdat hij beduidend te hard voer.

Rond 15.00 uur zagen de politiemensen een boot te snel over de Kleine Plas varen. Hetzelfde vaartuig was op zaterdag 27 juli gezien en voer toen ook te snel. De politiemensen gingen nu achter de boot aan, maar gezien het gevaarlijke vaargedrag van de bestuurder besloten zij de achtervolging te staken.

Het betrof een grijze rubberboot met op de zijkant over de lengte van de boot een bordeauxrood vlak met daarin in zwarte letters `reddingsbrigade` en was niet voorzien van een registratieteken. De boot was voorzien van een 40 pk zwarte buitenboordmotor en werd bestuurd door een 15-20 jarige jongen met zwart haar. Bij hem in de boot bevond zich een jongen met blond haar.

Brand in patatkraam
MAARSSEN Op zondag 28 juli heeft brand gewoed in een patatkraam. Twee personen liepen verwondingen op.

Rond 15.30 uur waren drie mannen aan het werk in een patatkraam bij het recreatieterrein aan de Maarsseveense Plassen. Plotseling ontstond er brand in een hoek van de kraam. De mannen probeerden de brand te blussen, maar dan lukte niet en zij verlieten de snackwagen. Twee van hen hadden bij de bluspogingen letsel opgelopen; een 39-jarige man uit Bilthoven had brandwonden in het gezicht en zijn 28-jarige collega uit Diemen liep letsel aan een arm op.

Daar zich gasflessen in het voertuig bevonden, werd de omgeving door de politie afgezet. De brandweer kwam met twee bluswagens ter plaatse en had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het gehele voertuig verloren ging. De beide slachtoffers zijn ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld en zijn daarna op eigen gelegenheid voor nadere controle naar een ziekenhuis gegaan.

Gewonden bij aanrijding
BREUKELEN Op zondag 28 juli zijn na een aanrijding op de Rijksweg A2 vier mensen naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 20.25 uur reed een 30-jarige automobilist uit Kuyk met hoge snelheid over de linkerrijstrook van de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Bij hem in de auto zat een 25-jarige vrouw uit Vianen. Voor hem reed over de rechterrijstrook een bestelbus bestuurd door een 39-jarige man uit Amsterdam. In de bestelbus zat tevens een 20-jarige man uit Den Haag.

Mogelijk doordat de 30-jarige automobilist in slaap viel, schoot hij ter hoogte van Breukelen van de linkerrijstrook naar de rechter. Daarbij botste hij met hoge snelheid op achterzijde van de bestelbus van de Amsterdammer. Vervolgens botsten beiden tegen de rechtervangrail, schoten de rijbaan over botsten tegen de middenvangrail, waarna de bestelbus op zijn zijkant tot stilstand kwam.

Zowel de twee bestuurders als de beide inzittenden werden met nekklachten per ambulance naar ziekenhuizen in Utrecht gebracht. Beide voertuigen raakten totaal vernield.