Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-07-2002
1e persbericht maandag 29 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond rond 23.00 uur is op de Leostraat een 35-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. Hij reed daar zonder verlichting. Bij controle bleek hij gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man blies 1,95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte gestolen auto aangehouden
Zondagavond rond 22.50 uur is op de Bayeuxlaan een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man in een te Eindhoven gestolen auto reed. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Op de Heistraat is afgelopen weekend ingebroken in een bedrijf. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Uit het pand wordt een sleutelbos vermist.

Helmond: Alcohol
Maandagmorgen rond 0.45 uur is op de Burg. Van Houtlaan een 40-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0,65 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van 190 opgelegd.

Helmond: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 2.10 uur zijn op de Jan Stevensstraat 3 mannen, 24 en 33 jaar uit Helmond en een 34 jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Eerder op de avond hadden getuigen gezien dat zij op de Burg. Van Houtlaan een ruit van een winkel vernielden. Vervolgens namen zij daar een magnetron weg, stapten in een auto en reden weg. De gewaarschuwde politie trof de auto voor de woning van de 33-jarige verdachte aan. In de woning is een magnetron aangetroffen. De magnetron en de auto zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Verdachte van poging diefstal bromfiets aangehouden Op de Lijntjemeet is maandag rond 5.00 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot het wegnemen van een bromfiets aan deze straat. Een getuige waarschuwde de politie. De bromfiets was weggesleept van de inrit en lag een aantal meters verderop in de straat. Verder was het contactslot van het voertuig vernield. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: verdachte bedreiging aangehouden
Zondagmiddag om 17.40 uur is op de Leemkuilen een 17-jarige jongen uit Deurne aange-houden. De gewaarschuwde politie trof de jongen daar aan. Hij stond stennis te maken tegen de 45-jarige bewoner. Eerder die middag had de verdachte daar tijdens een ruzie de 45-jarige man geslagen en met een mes bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Wintelre: Diefstal auto
Afgelopen zaterdag tussen 13.00 en 19.30 uur is vanaf de Oirschotsedijk een rode personenauto, Opel Kadett, kenteken ZS-97-GN, gestolen

Bladel: Snorfietser onder invloed
Op de Bleijenhoek is maandag rond 2.00 uur een 24-jarige snorfietser uit Bladel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,95 weer. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 75 Euro.

Deurne: Auto gestolen na woninginbraak
Op het Haageind is maandag rond 4.45 uur ingebroken in een woning. De dader is binnengekomen door aan de achterkant van de woning een toegangsdeur open te breken. Uit de woning werd een autosleutel weggepakt waarmee vervolgens een zwarte BMW X5 met het kenteken 88-JN-DH weggenomen werd. De auto stond voor de woning geparkeerd.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Pleintjes. De voordeurruit is vernield. Uit het pand verdween ruim 400 euros.