Dienst Binnenstad Amsterdam


exploitatie- en drankvergunning

Vrankrijk krijgt exploitatie- en drankvergunning

Stadsdeel Amsterdam-Centrum verleent de stichting Barst, exploitant van de lokaliteit in het pand Spuistraat 216 (Vrankrijk), zowel een drank- en horecavergunning als een exploitatievergunning. Naar de mening van het stadsdeel zijn er voldoende argumenten voor deze vergunningenverlening.

Hoewel de locatie van Vrankrijk in het bestemmingsplan Spuistraat niet is opgenomen als horecabestemming, kan Vrankrijk zich beroepen op het overgangsrecht omdat haar activiteiten al van ver voor het huidige bestemmingsplan dateren. Daarnaast kent het stadsdeel de activiteiten van de stichting Barst een toegevoegde waarde toe. Vrankrijk heeft bovendien een beperkt en zeer eigen publiek, waardoor ongewenste mededinging voldoende wordt voorkomen.

Bij exploitatie dient Vrankrijk zich, overeenkomstig eerdere afspraken met de Burgemeester, wel te houden aan het openingstijdenregime van dagzaken (zondag t/m donderdag van 07:00 01:00 uur en vrijdag en zaterdag van 07:00 03:00 uur). Medewerkers van de Keuringsdienst van Waren zullen de stichting controleren op naleving van de regels. De politie zal de inrichting controleren op openingstijden. De inrichting is inmiddels gecontroleerd op brandveiligheid en in orde bevonden voor een bezoekersaantal van 211.

Publicatiedatum: 29 juli 2002