Ingezonden persbericht

Correctie:

In Ome Joop's Tour Flits van 23 juli 2002 hebben een foutje gemaakt. Het startsein van de 52-ste Ome Joop's Tour op maandag 29 juli om 10:00 uur bij de Eusebiuskerk in Arnhem wordt gedaan door wethouder S.J.G. Veenstra van de gemeente Arnhem. Wethouder W.R.J.M. Pijnenburg zal de prijsuitreiking op 7 augustus in de Rijnhal in Arnhem doen.

Sorry voor dit ongemak.

Met vriendelijke groeten,

Jos de Geest
PR en secretariaat
Ome Joop's Tour
www.omejoopstour.nl
a.degeest@chello.nl

Ingezonden persbericht

Ome Joop's Tour-flits 23 juli 2002

Wethouder Pijnenburg geeft maandag 29 juli het startschot voor de 52-ste Ome Joop s Tour

Maandag 29 juli om 10:00 uur zal de Arnhemse Wethouder Pijnenburg het startschot geven voor het vertrek van de 52-ste Ome Joop s Tour. Dit zal plaatsvinden bij de Eusebiuskerk in Arnhem. 174 Kinderen begeleidt door 55 vrijwilligers fietsen dan 10 dagen lang door Nederland. Ome Joop Legerstee nam in 1950 een initiatief dat vandaag de dag nog steeds bestaat, een fietsvakantie voor kinderen die thuis financieel niet zo breed hebben. Kinderen die samen fietsen en leuke dingen meemaken. Dit jaar gaan er 174 kinderen mee, waarvan er een aantal uit het Belgische Turnhout en uit het Duitse Gera. Voor hen is een gevarieerd programma gemaakt dat begint met een treinreis naar Den Helder, waar de Marine een speciale demonstratie geeft en waar geslapen wordt in de Marine sporthal. Dinsdag 30 juli wordt Ome Joop s Tour ontvangen in Castricum en zal de reddingsbrigade een demonstratie geven. Woensdag 31 juli is er een officieel ontvangst in Leiden en zal het dagje fietsen worden afgesloten met een duik in het zwembad. Donderdag 1 augustus wordt er gefietst naar Gorinchem, waar sport en spel op het programma staat en net als iedere nacht zullen slapen in een sporthal.

Vrijdag 2 augustus gaan we op de fiets naar Strijen, met onderweg een stop bij de Coca Cola fabriek voor een drankje.

Zaterdag 3 augustus fietsen we naar Kaatsheuvel waar s avonds een ouderavond met als thema sprookjes.

Zondag 4 augustus is een rustdag en dan is Ome Joop s Tour uitgenodigd door de Efteling om daar een compleet verzorgde dag te hebben.

Maandag 5 augustus gaat het weer op de fiets naar Mill, waar ons een verrassingsavond wordt aangeboden.

Dinsdag 6 augustus fietst iedereen naar het Duitse Kalkar voor een bezoek met overnachting bij Kernwasser Wunderland.

Woensdag 7 augustus is de laatst dag en zal Ome Joop s Tour finishen om 14:30 uur in de Rijnhal in Arnhem. Dit is een groots spektakel.

Als de tourkaravaan van Ome Joop s tour door het land heen trekt dan is het net een Tour de France in het klein, zonder dat het een grote wedstrijd is. Tien dagen lang trekken kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar gezamenlijk op tijdens een fietstocht door Nederland. Het is bijzonder om dit kleurige gezelschap te zien fietsen.


---
Geachte redactie,

Wij de vrijwilligers van Ome Joop s Tour vragen met dit persbericht u aandacht voor iets wat wij uniek vinden en graag organiseren.

onze website www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop s Tour

Marcel Legerstee Jos de Geest


---

Voor persinformatie kunt u bellen met 026-3643761