Gemeente Zwijndrecht

Zwemactiviteiten voor kinderen Basisscholen

Begin vorig jaar heeft de Gemeente Zwijndrecht een subsidieaanvraag gedaan bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de breedtesport te stimuleren. Deze Breedtesportimpuls is er op gericht om zoveel mogelijk mensen aan sport te laten doen. In december is de volledige subsidieaanvraag gehonoreerd met als gevolg dat er dit jaar een achttal projecten van start zullen gaan in Zwijndrecht.

In het kader van deze Breedtesportimpuls organiseert zwembad de Hoge Devel, in samenwerking met de Gemeente Zwijndrecht, van maandag 29 juli tot en met vrijdag 23 augustus `de Hoge Devel Zomerclub' voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit het basisonderwijs in Zwijndrecht. Van maandag tot en met vrijdag worden er 2 keer per dag activiteiten georganiseerd voor kinderen die lid zijn van `de Hoge Devel Zomerclub'. De activiteiten in de ochtend hebben betrekking op alle facetten van het zwemmen; zo kunnen de kinderen onder andere kennis maken met survival zwemmen, snorkelen, balzwemmen, reddend zwemmen, synchroonzwemmen en springen van de plank. In de middag staan er spelletjes op het programma, waar het ochtendprogramma in verweven zit.

Speciaal voor `de Hoge Devel Zomerclub' wordt er een pendelbus ingezet die de kinderen ophaalt op verschillende opstapplaatsen in Zwijndrecht. De bus rijdt `s morgens vanaf 09.45 uur om de kinderen op te halen en `s middags vanaf 16.00 uur om de kinderen weer terug te brengen naar de opstapplaatsen. Tussen de middag krijgen de kinderen ruimschoots de gelegenheid om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen.

De kosten om lid te worden van `de Hoge Devel Zomerclub' bedragen ¤ 10,-- per kind per week. Voor dit bedrag kunnen de kinderen van maandag tot en met vrijdag meedoen aan alle georganiseerde activiteiten en is het busvervoer van en naar het zwembad inbegrepen. De enige vereiste is dat de kinderen die mee willen doen met `de Hoge Devel Zomerclub' minimaal een A-diploma moeten hebben! Wilt u uw kind(eren) opgeven, vul dan het inschrijfformulier in dat te krijgen is bij zwembad De Hoge Devel of bij de receptie van het gemeentehuis aan de Bruïnelaan en lever dat samen met
1 pasfoto van het kind in bij de receptie van het zwembad. Iedereen die zich inschrijft voor "de Hoge Devel Zomerclub" ontvangt tevens een leuke attentie!

De opstapplaatsen van de bus voor "de Hoge Devel Zomerclub" zijn:


*

Beethovenlaan, ter hoogte van Basisschool De Develhoek
*

Buizerdstraat, ter hoogte van Basisschool Lindestein
*

Roerdompstraat, ter hoogte van Basisschool De Twee Wieken
*

Winkelcentrum Kort Ambacht, ter hoogte van de bushalte
*

Adm. De Ruyterweg, ter hoogte van Kinderdagverblijf Bobo
*

Karel Doormanlaan, ter hoogte van bushalte Sumatralaan
*

Burg. De Bruïnelaan, ter hoogte van het Gemeentehuis
*

Burg. Slobbelaan, ter hoogte van Basisschool de Tandem
*

Thorbeckelaan, ter hoogte van de Aldi

*

Swanendrift, ter hoogte van de bushalte bij Basisschool Abr. Hellebroek

`De Hoge Devel Zomerclub' is een onderdeel van "Jip's WaterWereld", een project onder welke naam Zwembad De Hoge Devel meerdere activiteiten voor de jeugd zal organiseren. Als u meer informatie wilt, belt u dan naar de Receptie van Zwembad de Hoge Devel via 078-610 20 23.