Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-07-2002 Mediaberichten maandag 29 juli (12.00 uur)

HERTEN Aanhouding brooddieven

HERTEN De politie heeft maandagmorgen rond 1.30 uur een 17-jarige jongen uit Rockanje en een 18-jarige jongen uit Hillegom aangehouden op verdenking van het stelen van brood bij een bakker aan de Maasstraat, eerder die nacht. Beide jongens werden aangewezen door de afdeling Toezicht van het Nawaka, die hadden gezien hoe een brood van een stelling op het terrein van de bakkerij werd weggenomen. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. De jongens namen allebei deel aan het Nationaal Waterkamp Nawaka. Nadat de politie procesverbaal had opgemaakt, zijn beiden overgedragen aan hun begeleider.

BROEKHUIZENVORST Aanhouding jonge joyriders

BROEKHUIZENVORST De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur twee 15-jarige jongens uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van joyriding. Ze hadden vanaf het park Het Roekenbosch, waar ze logeerden, de auto van de broer van één van hen meegenomen en waren daarmee het park afgereden. Op de Blitterswijckseweg moesten ze een groep fietsers ontwijken en raakten daarbij van de weg en reden een maisveld in. Daar kreeg de auto een lekke band, waarmee de jongens terugreden naar het park. Bij de maneuvre om uit het maisveld te komen, brachten ze andere weggebruikers in gevaar. De politie trof de beschadigde auto op de parkeerplaats van het park aan en wist de jongens aan te houden. Gezien de leeftijd de beide jongens, zal de zaak aan HALT worden overgedragen.

HEYTHUYSEN Vandalen aangehouden

HEYTHUYSEN De politie heeft zondagavond tegen middernacht een 15-jarige jongen uit Horn en een 16-jarige jongen uit Heythuysen aangehouden op verdenking van het vernielen van een kinderfiets op het sportterrein aan de Sportlaan. De twee jongens zijn meegenomen naar het bureau, waar proces-verbaal is opgemaakt. De zaak zal in de loop van de week via snelrecht worden afgehandeld. Twee andere jongens die vermoedelijk ook bij de vernieling betrokken waren, zullen ook nog gehoord worden.