Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 31 juli 2002

Veilinggebouwen geen speelplaats

Politie en stadswachten constateren geregeld dat kinderen in en bij de gebouwen op het voormalige veilingterreinen aan het spelen zijn, waarschijnlijk met de gedachte dat de gebouwen toch niet in gebruik zijn. Het spelen in en bij de gebouwen is echter gevaarlijk omdat er nog steeds goederen liggen opgeslagen en er vrachtwagens rondrijden.

Daarom het dringende verzoek aan de ouders: let er op dat uw kind niet in of bij de oude veilinggebouwen speelt!

Afdelingen moeilijk bereikbaar

Op vrijdag 9 augustus zijn de afdelingen Financiën, Weg- en waterbouw en Groen en Onderhoud op de tweede verdieping van het stadhuis moeilijk bereikbaar. Deze afdelingen verhuizen die dag intern in verband met de renovatie van het stadhuis. Het kan dus zijn dat het wat lastig is om contact te krijgen met de medewerkers, zij doen echter hun best om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Vanaf maandag 12 augustus zitten deze afdelingen op diverse andere plekken in het gebouw. Bij de receptie in de hal van het stadhuis kunt u informatie krijgen wie u waar kunt vinden.

Bouwplannen

Rectificatie

In de s-Gravenzander van 24 juli 2002 stond een publicatie van Bouwbureau Ing. J. Oprel B.V. voor de herinrichting van het gebied Galgeweg/Galgepad. In deze publicatie stond vermeld dat het bouwplan vanaf 25 juli 2002 gedurende vier weken bij de afdeling Bouwen en Milieu ter inzage zou liggen. Het bouwplan ligt op dit moment echter nog niet ter inzage. Door een vergissing is deze publicatie te vroeg geplaatst. Het bouwplan zal op een later tijdstip op deze gemeentelijke informatiepagina gepubliceerd worden. U wordt dan in de gelegenheid gesteld uw bedenkingen tegen dit bouwplan in te dienen. Onze excuses voor dit ongemak.

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraag datum/ kenmerk

R.T. de Vries

Dakkapel

Kievit 38

22-7-02/bm046

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraag datum/ kenmerk

A. Holleman

Vergroten woning

Naaldwijkseweg 167

22-7-02/ba167

L.J.W. van der Lans

Serre

Bagijneland 5

22-7-02/ba166

R.T. de Vries

Dakkapel (voorzijde)

Kievit 38

22-7-02/ba165

Gemeente s-Gravenzande

Masterplan Rijnvaart- park

Rijnvaartpark

23-7-02/ba168

Aangemelde aanlegvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraag datum/ kenmerk

Gemeente s-Gravenzande

Reconstructie

Omgeving Bonnenlaan

19-7-02/av001

Informatie over aangemelde plannen en aangevraagde vergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Volgens artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan iedere ingezetene en belanghebbende van de gemeente tegen het aanmelden, aanvragen van een vergunning, of een officieel verzoek, schriftelijk zijn inspraakreacties indienen bij de gemeente 's-Gravenzande, t.a.v. de afdeling Bouwen en Milieu, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Geaccepteerde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

G. J. Visser

Dakkapel

Beukenlaan 51

17-7-02/bm039

L.C. van den Akker

Tuinhuisje

Heliotroop 85

18-7-02/bm025

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

Gemeente s-Gravenzande

Verbouwen stadhuis

Van Geeststraat 1

16-7-02/ba100

A.P. van der Meer

Uitbreiden zolderetage

Hoflaan 102

16-7-02/ba145

L.G. de Vette

Bedrijfsruimte

Aaksterlaan 5

17-7-02/ba086

E.J. Leewis

Vergroten woning

Andriessenlaan 7

17-7-02/ba104

A.A.M. van der Hoeven

Dakkapel (voorzijde)

Zandeveltweg 18

17-7-02/ba155

P. van Nieuwkerk

Vergroten woning

Gasthuislaan 26

18-7-02/ba066

A. de Hoog

Tuinhuisje

Minstreelhof 10

18-7-02/ba060

Verleende sloopvergunningen/meldingen

B.J. Mets

Asbesthoudende materialen

Hoflaan 106

26-7-02/sa071

Op de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112, liggen tot uiterlijk zes weken na verzenddatum, de verleende vergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3. Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286

Recycling
Hoflaan 28. Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?

Volgende week (5 tot en met 9 augustus) worden de groene minicontainers geleegd.

Let op: zet minicontainers alleen op de ophaaldag zelf aan de straat. Het is verboden ze de avond ervoor al neer te zetten.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat 34. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin

Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u 11.30 per m³.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier

Oud papier kunt u inleveren bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).