Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-07-2002 2e persbericht 27 juli 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man in woning overvallen
In zijn woning in het stadsdeel Tongelre is zaterdagochtend rond 5.00 uur een 28-jarige man overvallen. De man zat achter zijn computer toen hij plotseling door een nog onbekend aantal mannen werd vastgegrepen. Hij werd vervolgens geschopt en geslagen en gedwongen om zijn pinpas met pincode af te geven. Hierop zijn de onbekende daders gevlucht. De daders kwamen binnen door een raam van de voordeur in te slaan. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn wenkbrauw en een hersenschudding op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Getuigen van deze gewelddadige overval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Na een korte achtervolging is zaterdag rond 10.40 uur op de Weteringstraat een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een auto op de Wattstraat kort voor zijn aanhouding. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. Deze werd bij de verdachte aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Hogedrukreiniger weggenomen
Na een melding van diefstal van een hogedrukreiniger uit een bedrijf aan de Kanaaldijk Noord stelde de politie zaterdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. De dief was in een auto gevlucht. Op de Johannesburgstraat kon rond 15.45 uur een 38-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte onder verzet aangehouden
In een zwembad in Eindhoven is zaterdag rond 14.30 uur een 42-jarige Eindhovense vrouw onder verzet aangehouden. De verdachte maakte stennis omdat haar twee kinderen niet toegelaten werden in het zwembad omdat ze geen zwemdiploma hadden. De vrouw bedreigde het personeel en spuugde naar een medewerker. Zij weigerde om het zwembad te verlaten en er ontstond een worsteling tussen de vrouw en het personeel waarbij een shirt van een medewerker scheurde. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zijn naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Deltaweg en de Berkendonk is zaterdag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden acht bekeuringen uitgedeeld. Drie voor het rijden zonder helm, twee voor het rijden zonder bromfietscertificaat, twee voor het ten onrechte voeren van oranje vlakken op een bromfiets en één voor het onverzekerd op een bromfiets rijden.

Bakel: Woninginbraak
In een woning aan de Akkerroosstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam open te breken terwijl de bewoners lagen te slapen. Uit de inpandige garage van de woning werden een mountainbike, een cirkelzaag, een schuurmachine en twee nietpistolen weggenomen.

Best: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Hoofdstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit het pand werden een kassalade met een paar honderd Euro en een nog onbekend aantal parfums weggenomen. De dader kwam binnen door een raam van het pand te vernielen.

Eersel: Aanhangwagen gestolen
Vanaf de Voortseweg is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 9.00 uur een grijze 1-assige aanhangwagen van het merk Saris weggenomen. De aanhangwagen stond geparkeerd aan de openbare weg voor de woning van de gebruiker.

Middelbeers: Auto gestolen
Vanaf de Industrieweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Nissan 100 NX met het kenteken 32-GL-KP gestolen.

Nuenen: Zonnewijzer en parasol gestolen
Uit een tuin van een woning aan de Molvense Erven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een zonnewijzer en een houten parasol weggenomen. De dader is vermoedelijk over het tuinhek geklommen om bij de spullen te kunnen.

Oirschot: Inbraak in garage
Uit een garage behorende bij een woning aan het Kapelpad is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit de garage werden een fiets, een aantal kratten bier en een krat frisdrank, een set dopsleutels, een hamer en een nijptang gestolen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Valkenswaard: Rijden met ontzegging
Op de Vlasroot is zaterdag rond 11.00 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt toen hij in een auto reed terwijl hij een rij-ontzegging had. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. \