Nationaal Dubo Centrum

maandag 29 juli 2002

Distributie NIBE-publicaties nu ook via Nationaal Dubo Centrum

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie bv (NIBE) en het Nationaal Dubo Centrum hebben een overeenkomst gesloten voor promotie, wederverkoop en distributie van NIBE-uitgaven door het Dubo Centrum. De overeenkomst heeft betrekking op alle (ook toekomstig uit te brengen) publicaties op het gebied van duurzaam bouwen. NIBE koos bewust voor deze samenwerking vanwege het grote bereik van het Nationaal Dubo Centrum onder doelgroepen in de brede bouwsector, zoals onder andere architecten en stedenbouwers, adviesbureaus, bouwers en ontwikkelaars en overheden. Door promotie en verkoop mede via de kanalen van het Nationaal Dubo Centrum verwacht NIBE de afzet van kennis en informatie onder deze doelgroepen verder te kunnen vergroten.

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is in 1990 opgericht en bestaat uit een multidisciplinair team van wetenschappelijke medewerkers en praktijkmensen met een unieke expertise op het driehoeksvlak van bouwen, milieu en gezondheid. De werkzaamheden van NIBE liggen onder andere op het vlak van stedenbouwkundige studies en ecologische inpassing van plannen in landschappen, waterhuishouding op wijk- en gebouwniveau, energieconcepten op wijk- en gebouwniveau en micromilieu om en in het gebouw.

Behalve voor NIBE verzorgt het Nationaal Dubo Centrum ook de promotie, verkoop en distributie van uitgaven van Stichting Bouwrearch (SBR), SEV, CUR, CROW en Novem. Verder is het centrum zelf uitgever van onder meer het Nationaal Pakket Duurzame Stedebouw. Promotie van publicaties geschiedt voornamelijk via internet, direct mail en expositie op vakbeurzen en -congressen. In totaal zijn bijna 200 publicaties direct via de website van het Nationaal Dubo Centrum te bestellen. Een overzicht van álle publicaties die via het Nationaal Dubo Centrum te bestellen zijn, is te vinden in de rubriek Publicaties onder Bestellen bij Nationaal Dubo Centrum.

Introductie van twee nieuwe NIBE-publicaties
Recentelijk zijn twee nieuwe NIBE-publicaties via het Nationaal Dubo Centrum beschikbaar gekomen:

* Basiswerk Duurzaam & Gezond Bouwen / (ISBN 90-74510-05-1) Aangezien steeds meer eisen worden gesteld aan duurzaam en gezond bouwen is dit basiswerk een absolute must voor architecten, adviseurs, gemeenten, woningbouwverenigingen, bouwadviseurs en ontwikkelaars. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor GGD'en, milieuartsen en andere aan de bouw gerelateerde bedrijven. De publicatie behandelt de milieuvriendelijkheid, de gezondheid en de bouwkosten van bouwmaterialen. De totale milieu- en gezondheidsinformatie van bouwmaterialen wordt weergegeven in relatie tot de bouwkosten. Door de presentatie van eenvoudige kengetallen en grafieken, zoals de befaamde NIBE-milieuclassificatietabellen, leest de gebruiker in één oogopslag welk product het meest prijs- en/of milieutechnisch beste alternatief biedt.
Het Basiswerk is uitgevoerd als een losbladig handboek, waarop een jaarabonnement kan worden afgesloten, en kost 230 euro.


- Allergeenarm bouwen / (ISBN 90-74510-05-1) (link naar titelbeschrijving op website!!!)
Overgevoeligheid voor allergenen vormt een groot probleem voor veel bewoners en gebruikers van gebouwen. De publicatie beschrijft hoe klachten met behulp van bouwkundige maatregelen kunnen worden teruggedrongen. In veel gevallen zal het mogelijk zijn klachten te doen verdwijnen, te laten afnemen of draagbaar te maken. Adviseurs, architecten, bouwers gebouwbeheerders, maar ook patiënten zelf, kunnen aan de hand van dit boekje klachten gericht aanpakken.