Airbus implementeert Ariba Enterprise Sourcing

E-sourcing oplossing eerste stap in e-procurement project Airbus

Hoofddorp, 29 juli 2002 - Airbus, één van 's werelds grootste vliegtuigbouwers, gaat gebruik maken van Ariba Enterprise Sourcing om de sourcing- en inkoopprocessen van het bedrijf te verbeteren. De sourcing-oplossing helpt inkopers van Airbus met het elektronisch beheren van activiteiten, als het identificeren van potentiële nieuwe leveranciers, het bundelen van inkopen uit de gehele organisatie, het on-line opvragen van offertes, het onderhandelen over contractvoorwaarden en het verkrijgen van goedkeuring op aanvragen.

Ariba Enterprise Sourcing helpt niet alleen de efficiency en effectiviteit van het sourcing-proces van Airbus te verhogen, het helpt het bedrijf tevens de concurrentiepositie te versterken door het realiseren van kostenbesparingen. Airbus gaat de sourcing-oplossing gebruiken voor vliegtuiggerelateerde commodities en algemene productgroepen en zal zowel inkopers als andere betrokkenen in het proces meenemen. Ariba Enterprise Sourcing helpt Airbus tevens processen en afdelingen in het bedrijf te integreren, door informatie en best practises met elkaar te delen.

Airbus is op dit moment bezig met de ontwikkeling van Sup@irWorld, een programma waarin alle aspecten van het zaken doen met leveranciers van Airbus zijn opgenomen. De implementatie van de sourcing-oplossing van Ariba is een eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van dit programma. Airbus koos Ariba Enterprise Sourcing na een zorgvuldige analyse, voor de meetbare resultaten die het levert in de vorm van kostenbesparing en efficiency.

Steve Muddiman, Vice-President of EMEA Marketing van Ariba: "De aandacht die sourcing de laatste tijd krijgt is niet voor niets, maar is te danken aan de concrete resultaten die ermee worden behaald. De implementatie bij een omvangrijk bedrijf als Airbus bevestigt dit alleen nog maar extra. Feit dat Airbus Ariba Enterprise Sourcing opneemt in Sup@irWorld laat tevens de waarde zien die de toepassing heeft voor het bedrijf."

Foto's zijn aan te vragen via Martinique Walraven, middels een reply op deze e-mail of via www.airbus.com

Over Airbus
Airbus is één van 's werelds grootste vliegtuigbouwers met het meest moderne en uitgebreide productaanbod in de vliegtuigbranche. Airbus heeft ontwerp- en productiefaciliteiten in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje en heeft dochterondernemingen in de VS, China en Japan. Het bedrijf is onderdeel van een Europees luchtvaartconsortium en heeft haar hoofdkantoor in Toulouse. Airbus vormt een joint company met EADS en BAE SYSTEMS.

Ingezonden persbericht