Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-07-2002 Persberichten District Maastricht (Rkey 13:27 uur) Maandag, 29 juli 2002

Maastricht; inbrekers aangehouden
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een kinderdagverblijf aan de Capucijnengang in Maastricht. Bleek dat een tweetal mannen een ruit van het kinderdagverblijf hadden vernield waarna een van hen al half in het raam naar binnen klom, teneinde er iets te stelen. Een alerte getuige die op het geluid van het glasgerinkel was afgekomen, betrapte het tweetal vervolgens bij de inbraak. Vermoedelijk omdat beide inbrekers zich betrapt wisten, liepen ze er snel zonder buit- vandoor. De politie trof op de Grote Gracht vervolgens twee mannen aan die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Beide verdachten, twee mannen (24/26) uit Mont St. Martin (Fr) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; aangehouden
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat een klein groepje personen op de Celestastraat in Maastricht liep waarvan er een tegen een geparkeerde auto schopte en een buitenspiegel van een geparkeerde auto kapot trapte. De politie die ter plaatse ging heeft in de omgeving terzake verdenking van openlijke geweldpleging een 26-jarige vrouw uit Maastricht en vier mannen (18 tot 25 jr) uit Hoensbroek, Eindhoven en Uden aangehouden. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en de politie stelt een nader onderzoek in (bij de politie is inmiddels van de vernieling aangifte gedaan).

Meerssen; proces-verbaal
De politie heeft afgelopen zondagavond op de Ambyerweg in Meerssen een 28-jarige automobilist uit Ulestraten aangehouden. De man beledigde de politie-agenten door de bekende middelvinger naar hen op steken en obscene gebaren naar hen te maken. De politie-agenten hadden de automobilist even tevoren bekeurd en vermoedelijk dat de automobilist daarover kwaad was geworden. De wegens belediging van de politie-agenten aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau alwaar de politie proces-verbaal tegen hem op opmaakte.