Ingezonden persbericht

ACAL distribueert telefoniesoftware van Charmed in Benelux

EAI-producten en CTI Bridge-oplossing gedistribueerd aan brede groep resellers

Eindhoven, 29 juli 2002 - Distributieorganisatie ACAL gaat de applicatie- en telefoon-integratiesoftware van Charmed Telephone Integration distribueren aan een breed bestand van resellers in de Benelux. De focus ligt hierbij op de producten CTI Bridge, dat een koppeling biedt tussen telefonie en ERP- en CRM-applicaties, en de aantrekkelijk geprijsde voicemailsysteem-, interactive voice response- en operator console-oplossingen van Charmed.

Charmed biedt met haar Computer Telephone Integration-oplossingen (CTI) bedrijven de mogelijkheid om via voice, fax, SMS en internet (e-mail, VoIP en FAXoIP) te communiceren vanaf hun desktop of mobiele telefoon. Daarnaast levert Charmed software (middleware) om onder andere ERP- en CRM-pakketten te verbinden met de telefooncentrale. Zodra iemand contact opneemt met een bedrijf dat deze integratiesoftware inzet, worden automatisch alle gegevens van de beller weergegeven. Met de Enterprise Application Integration-technologie (EAI) biedt Charmed tools om eenvoudig essentiële data te ontsluiten uit diverse systemen. Vervolgens kan deze informatie via EAI direct beschikbaar worden gesteld via een universele, gebruikersvriendelijke interface.

"ACAL heeft een vooraanstaande positie opgebouwd als distributeur van telefonieoplossingen van Cisco Systems", zegt Dennis Deibert, Manager Distributieaccounts van Charmed. "Onze software is een naadloze aanvulling op deze Cisco-oplossingen en andere telefooncentrales. Met ACAL als één van de officiële Charmed-distributeurs voor de Benelux verbreden we ons afzetgebied. De Charmed-software kan stand-alone worden geleverd, maar ook in combinatie met telefonieoplossingen van Cisco Systems of andere telefonieplatformen."

"Charmed biedt een kosteneffectieve, softwarematige aanvulling op de strategie van ACAL om complete telefonieoplossingen te bieden", zegt Marcel van Eemeren, Division Manager Networking & Security van ACAL Nederland. "We zijn continu op zoek naar innovatieve oplossingen om ons aanbod te complementeren. Daardoor leveren we onze resellers een uitgebalanceerd aanbod praktijkoplossingen. Door deze distributieovereenkomst bieden we oplossingen waarmee telefonie naadloos kan worden geïntegreerd in datacommunicatienetwerken en ERP- en CRM-applicaties. Telefonie kan hierdoor worden ingezet als een nieuwe, volledig geïntegreerde business tool."

Charmed
Charmed is een bedrijf met jarenlange ervaring in telefoonintegratie en databases. Charmed is gespecialiseerd in standaard middleware tussen bestaande bedrijfsapplicaties (EAI) en telefooncentrales (CTI). Daarnaast biedt het bedrijf aanvullende modules als IVR, Operator Console, fax- en SMS-server, voicemail, ACD, Auto Attendent en Secretary Services, waarmee een kwalitatief hoogwaardige en totale communicatieoplossing wordt gerealiseerd. Sinds de oprichting zijn de producten van Charmed steeds meer als standaard geaccepteerd. Het bedrijf maakt specifieke softwareoplossingen als standaardsoftware beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf en voor enterprise-omgevingen. Charmed houdt kantoor in Sassenheim. Voor meer informatie www.charmed.nl

ACAL
ACAL Nederland houdt kantoor in Eindhoven (NL) en Diegem (B), en is een dochter van het aan de beurs in Engeland genoteerde ACAL PLc. ACAL profileert zich als een Europese value-added distributeur en levert specialistische design-in-, support-, sales- en marketingdiensten aan haar internationale leveranciers. De value-added filosofie en geografische dekking stellen de groep in staat om haar klanten specialistische kennis en ondersteuning te bieden op een pan-Europese basis. De business van ACAL is verdeeld in de productgroepen: Electronic Components, IT Products, IT Parts Services en Industrial Controls. Voor meer informatie www.acalplc.co.uk of voor de Benelux www.acal-it.com.