Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-07-2002 Mediabericht maandag 29 juli (18.00 uur laatste berichten)

ROERMOND Man bedreigt vrouw en kind

ROERMOND De politie heeft vanmiddag een 34-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn vrouw en kind. De man had samen met zijn vrouw een gesprek bij het Bureau Jeugdzorg in Roermond. Volgens de medewerkers van het Bureau Jeugdzorg had de man tijdens dit gesprek gedreigd zijn woning in brand te steken. Medewerkers van de Jeugdzorg waarschuwden de politie. Gezien de gebeurtenissen in de Jupiterstraat van 12 juli, waar zes kinderen om het leven kwamen na brandstichting in een woning, nam de politie de bedreiging zeer serieus. De man werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Daar is proces-verbaal opgemaakt. Zijn 29-jarige vrouw heeft aangifte gedaan. De man is voorgeleid en in verzekering gesteld.

VENLO Inbraak in clubhuis

VENLO Bij een inbraak in het clubhuis van een tennisclub aan de Kaldenkerkerweg, hebben onbekenden tussen zondagmiddag 12.30 uur en maandagmorgen 10.30 uur goederen ter waarde van enkele tientallen euros gestolen. Vermoedelijk zijn de inbrekers het pand binnengekomen door een bovenlicht van de keuken te forceren. Daarvoor hebben ze een raam van een kleedruimte kapot geslagen en getracht de tralies voor het raam om te buigen, wat niet lukte. Bij de inbraak zijn tennisballen, snoepgoed en wisselgeld buitgemaakt.

LIMBURG-NOORD 1195 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft zondag bij verkeerscontroles in Venlo, Weert, Baarlo en Heijen 1195 automobilisten bekeurd.

VENLO - Op de Kaldenkerkerweg zijn zondag 737 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2300 gecontroleerde voertuigen bedroeg 110 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 382,00.

Op de Weselseweg zijn zondag 182 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1040 gecontroleerde voertuigen bedroeg 115 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 327,00.

Op de Havenkade en op diverse andere locaties in het centrum van Venlo zijn maandagmorgen drie bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle zijn twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één snorfietser is bekeurd voor het negeren van een gesloten verklaring.

HEIJEN - Op de Rijksweg N271 zijn zondagmorgen drie automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 122 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

WEERT - Op de Louis Regoutstraat zijn maandagmorgen 70 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 461 gecontroleerde voertuigen bedroeg 99 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

BAARLO - Op de Napoleonsbaan Zuid zijn maandag 176 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1650 gecontroleerde voertuigen bedroeg 99 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.