FNV

Actie spaarloon: meer dan 30.000 e-mails

De spaarloonactie van de FNV is een doorslaand succes. Sinds de actie woensdag van start ging, hebben al meer dan 30.000 mensen via de FNV-site protest aangetekend tegen de geplande afschaffing van de spaarloonregeling. Omdat elke mail naar de drie regeringsfracties wordt doorgestuurd zijn er in feite al ruim 90.000 e-mails verstuurd. De FNV heeft afgelopen vrijdag enige aanpassingen aangebracht in de techniek. De mailserver van de Kamer raakte ontregeld en was korte tijd onbereikbaar. Hierdoor kregen deelnemers aan de actie hun protestmail retour. De FNV bewaart nu zelf de e-mails en stuurt de gegevens dagelijks door naar CDA, VVD en LPF.

Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV, ziet in de grote toeloop vooral een teken van bezorgheid. "Werknemers gebruiken de spaarloonregeling voor de financiering van belangrijke zaken zoals de aanvulling van een pensioengat, de koop van een huis of verlof. De nieuwe coalitie haalt daar nu plotseling een dikke streep doorheen zonder daar een geloofwaardig alternatief tegenover te stellen."

De zogeheten levensloopverzekering waar het kabinet mee komt is volgens de vice-voorzitter een sigaar uit eigen doos. "Een nieuwe naam voor al bestaande zorg- en verlofregelingen, waar bovendien nog eens fors in gesneden wordt."

29 juli 2002