Gemeente Woudrichem

29/07/2002
Opheffing sluiting hotelgedeelte hotel-restaurant 't Altena-Tive

Na een brandpreventiecontrole door de brandweer op 15 juli jl. heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 juli jl. het hotelgedeelte van hotel-restaurant 't Altena-Tive gesloten omdat het hotel-restaurant niet voldeed aan alle brandveiligheidseisen.

De exploitant heeft inmiddels diverse adequate voorzieningen getroffen om te voldoen aan de eisen van brandveiligheid. Uit controles op 22 en 25 juli jl. is gebleken dat de inrichting nu grotendeels aan alle eisen voldoet. Hierdoor acht de brandweer het mogelijk om het hotelgedeelte onder strikte voorwaarden weer te openen voor het publiek. De voorwaarden zijn:

* In het hotel dient gedurende de nachtelijke uren van 0.00 uur tot 08.00 uur iemand wakend aanwezig te zijn in de verblijfsruimte op de eerste verdieping die op geregelde tijden controlerondes doet binnen het bouwwerk. Aan deze persoon dient een duidelijke ontruimingsinstructie kenbaar te worden gemaakt en deze persoon dient in het bezit te zijn van communicatiemiddelen waarmee direct het landelijk alarmnummer kan worden gebeld. In de ontruimingsinstructie dient te zijn opgenomen dat middels een akoestisch signaal, met een geluidsopbrengst van meer dan 75 db, de gasten gealarmeerd worden voor ontruiming.
* In alle logiesverblijven (de hotelkamers) en verkeersruimten die grenzen aan de logiesverblijven dient een optische dan wel een ionisatie rookmelder te worden geplaatst.

* In alle logiesverblijven dient een rookverbod te worden ingesteld.
* Logiesgasten dienen in kennis te worden gesteld van het ontbreken van de vereiste installaties en de daartoe hiervoor benoemde maatregelen.

De genoemde maatregelen moeten alleen worden gezien als een tijdelijke gelijkwaardigheid voor het ontbreken van de vereiste brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft conform het advies van de brandweer besloten, en -onder genoemde voorwaarden- op 26 juli jl. de sluiting van het hotelgedeelte van hotel-restaurant 't Altena-Tive opgeheven.

Nieuwsbericht Sluiting hotelgedeelte hotel-restaurant 't Altena-Tive