Gemeente Wijk bij Duurstede

/ Home / Control...

Nieuws

Controle brandkranen (week 31-2002)

In deze zomervakantie controleert de brandweer op maandagavond de brandkranen in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede op waterlevering en onderhoud. Dit is nodig om bij calamiteiten te kunnen beschikken over een betrouwbare waterwinning.
Bij deze controle worden de kranen doorgespoeld, waardoor er een verkleuring van het leidingwater kan optreden. Deze verkleuring heeft geen nadelige gevolgen voor de volksgezondheid en verdwijnt bij normaal gebruik van het waterleidingnet redelijk snel. Naast de zorg voor een goede watervoorziening is het ook nodig, dat de brandweer de brandputten kan vinden en bereiken. Zeer belangrijk zijn daarbij de bordjes met gegevens over de afstanden tot de vindplaats. Deze worden op gevels en paaltjes in de buurt gemonteerd.

Hoe herkent u deze bordjes?
Ze zijn rood, op A5-formaat en er staan afstanden op vermeld. Regelmatig zijn deze bordjes bedekt door begroeiing met planten of struiken. Bovendien komt het voor, dat putten worden overgroeid door groen. Graag doen we een beroep op de inwoners van de gemeente, om de betreffende rode bordjes en brandkranen zelf zichtbaar en toegankelijk te houden.