Versatel Telecom International NV

Toshiba en Versatel maken het MKB draadloos

Wireless Broadband Gateway: De alles-in-één draadloze ADSL internetoplossing

Amsterdam, 30 juli 2002 - Versatel Nederland B.V. en Toshiba introduceren gezamenlijk een alles-in-één draadloze ADSL internetoplossing voor de zakelijke markt. De gebundelde oplossing biedt kleine en middelgrote ondernemingen een snelle ADSL internetverbinding van Versatel die naadloos is afgestemd op de voordelen van de nieuwe Wireless Broadband Gateway (WBG) 1200A van Toshiba. Slimme ondernemers profiteren hiermee op iedere kantoorlocatie van draadloze toegang tot breedband internet en het eigen bedrijfsnetwerk. Toshiba, toonaangevend leverancier van draadloze oplossingen, introduceert hiermee de Wireless Broadband Gateway 1200A; een compleet draadloze netwerkoplossing in één box.

Het is de eerste oplossing op de markt met draadloos LAN, een geïntegreerd ADSL-modem én routerfunctionaliteit met firewall en VPN faciliteit. De mobiele professional kan dankzij de Virtual Private Network (VPN) ondersteuning zijn bedrijfsnetwerk veilig benaderen. De Toshiba WBG 1200A biedt het MKB dus de weg tot volledige vrijheid in communicatie. Business Internet van Versatel biedt ondernemers 24 uur per dag een permanente, supersnelle, vaste ADSL internetverbinding via de 'gewone' (analoge) telefoonlijn. Het MKBmanagement profiteert zo optimaal van een betrouwbare en onbeperkte toegang tot het internet en dat tegen een vast bedrag per maand. Ondernemers besparen niet alleen kosten, maar kunnen ook onbeperkt surfen over het web, informatie downloaden en e-mailen. Business Internet biedt internettoegang tegen een vaste prijs vanaf 768/256 kbps in diverse snelheidsvarianten.

Toepassingen Toshiba Wireless Broadband Gateway

De WBG 1200A is zeer breed inzetbaar en geschikt voor diverse gebruikersgroepen. De groeiende groep thuis- en telewerkers kan de WBG inzetten als gateway naar het bedrijfsnetwerk, gebruikmakend van de snelle ADSL-connectie, met alle bewegingsvrijheid binnenshuis door het ingebouwde WiFi accesspoint. Ook kleinere ondernemingen, consultancybureaus en kantoren aan huis kunnen de WBG 1200A inzetten, maar dan als standaard internet gateway of accesspoint. De WBG is eveneens inzetbaar als tijdelijke gateway met internettoegang vanwege de snelle montage en eenvoudige set-up; gedacht kan worden aan beurzen, trainingen of tijdelijke kantoorruimtes. Tenslotte is de WBG ook inzetbaar binnen de zogenaamde 'hotspot'-markt en fungeert dan als gateway van een publiek netwerk. Zo kunnen hotels, beheerders van openbare ruimten, luchthavens en internetcafé's snel en eenvoudig internettoegang bieden aan de tijdelijke gast of voorbijganger, eventueel aangevuld met betaalde diensten of toegang tot het eigen bedrijfsnetwerk via VPN (Virtual Private Network) verbinding.

Technische aspecten

De WBG 1200A is een draadloze gateway met router- en bridgefunctionaliteit. Door middel van het ingebouwde ADSL modem maakt Versatel een supersnelle internetverbinding via een analoge telefoonlijn mogelijk.
De toegang is tweeledig: Wireless LAN (IEEE 802.11b of WiFi) zorgt voor de draadloze toegang en de vier aanwezige ethernetpoorten (RJ45) zorgen voor een bekabelde aansluiting. Het ADSL component ondersteunt de volgende standaarden: G.992.1/G.DMT, G992.2/G.Lite en T1.413 Issue 2. Ter beveiliging van het draadloze dataverkeer biedt de WBG 1200A 128-bits encryptie volgens de WEP standaard (Wired Equivalent Privacy). De ingebouwde firewall, NAT en VPN ondersteuning, alsmede toegangscontrole met wachtwoordbeveiliging (twee niveaus) beschermen de WBG optimaal.


- PERSBERICHT -

Roamen tussen verschillende netwerken

ConfigFree is een door Toshiba ontwikkelde softwaretoepassing waarmee het mogelijk is automatisch van (draadloos) netwerk te wisselen, zonder dat de netwerkinstellingen handmatig gewijzigd hoeven te worden. Zo maakt een mobiele gebruiker regelmatig verbinding met verschillende netwerken (op kantoor, thuis, via een hotspot op het vliegveld, in een hotel en in andere kantoren tijdens zakenreizen). De Toshiba ConfigFree software, die met de WBG 1200A meegeleverd wordt, kan de instellingen van de computers die met het netwerk verbonden zijn wijzigen, waardoor roaming tussen verschillende netwerken eenvoudiger wordt.

De Toshiba Wireless Broadband Gateway 1200A valt op door gebruiksgemak; er kan optimaal gebruik worden gemaakt van de uitstekende communicatiefuncties van deze oplossing. Door de volledige integratie van draadloos LAN en een ADSL-modem in één box én de ondersteuning van de belangrijke industriestandaarden, is het een ideale oplossing voor iedere draadloze omgeving. Met de geïntegreerde ConfigFree software maakt Toshiba het geheel compleet, zodat mobiele gebruikers eenvoudig én draadloos kunnen overschakelen van netwerk naar (draadloos) netwerk.

Prijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Wireless Broadband Gateway 1200A bedraagt ¤ 369,00 excl. BTW (¤ 439,00 incl. BTW) en is beschikbaar rond de derde week van juli 2002. Meer informatie is beschikbaar via Versatel en Toshiba.


- EINDE -

Over Toshiba

Toshiba is 's werelds grootste leverancier van mobiele oplossingen aan de professionele en consumentenmarkt. Tevens levert deze van oorsprong Japanse onderneming netwerkservers en desktop computers aan grote bedrijven, het MKB, het onderwijs en voor PC-privéprojecten. Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. De onderneming heeft door toepassing van deze omvangrijke capaciteiten, een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 176.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 40 miljard US$ (2001).

Versatel Nederland B.V.

Versatel Nederland, onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA), heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. De onderneming is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in de thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements," including statements concerning Versatel's anticipated restructuring and elimination of its debt through a suspension of payments proceeding in The Netherlands and a Chapter 11 proceeding in the United States and other statements made in this release. Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC. All publicly available information dealing with our restructuring, including the draft Disclosure Statement as maybe amended from time to time in respect of the US Chapter 11 proceedings, is or will be available on Versatel's website at http://www.versatel.com.



Versatel Telecom International NV