Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Spuiters aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op dinsdagochtend werden drie jongens aangehouden nadat zij graffiti hadden gespoten.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens verf aan het spuiten waren op een muur aan de Weeshuislaan. De politie ging poolshoogte nemen maar de jongens waren vanaf deze locatie verdwenen. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en korte tijd later kregen de agenten de melding dat drie jongens een zak met spuitbussen hadden gegooid in een tuin aan de Leliestraat.

Op de Stenialaan werd het trio, in de leeftijd van 16 en 17 jaar en afkomstig uit De Bilt en Zeist, aangetroffen. De jongens gaven aan niets te hebben gedaan en hier gewoon maar te lopen. De agenten vertrouwden dit niet en controleerde de kleding van de jongens. Hier werd oa een videocamera aangetroffen met hierop beelden van..de eerder gemaakte graffiti. Het trio werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Te hoog

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op maandagavond reed een vrachtwagen tegen een viaduct gelegen aan de Arnhemsebovenweg. Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur dacht dat hij met zijn vrachtwagen onder het viaduct kon doorrijden. Dit lukte dus net niet en kwam vast te zitten. De vrachtwagen kon alleen nog maar achteruit wegrijden. Hij reed vervolgens achteruit een spoorbaan op en plots naderde een trein en sloten de spoorbomen die neerdaalde op de vrachtauto. Gelukkig verminderde de naderende trein vaart en de vrachtwagen kon de spoorbaan op tijd verlaten. Kort hierop kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen. De vrachtwagen liep lichte schade op evenals het viaduct.(krassen)