Ingezonden persbericht


Ondanks ICT-recessie blijft TakeitNow ook in tweede kwartaal 2002 gestaag groeien (9%) en winstgevend.

Bilthoven - 30 juli 2002. Ondanks een wereldwijde terugval in IT-verkopen van ca. 20%, blijkt TakeitNow ook in het tweede kwartaal 2002 in staat groei te laten zien. De kwartaalomzet groeide met 9% naar 719.000 (excl. gefactorde B2B-verkopen) ten opzichte van een jaar eerder. Zowel shop hosting als de retail-verkopen dragen in gelijke mate bij aan deze groei. Ook het tweede kwartaal is net als de 13 voorgaande kwartalen - dankzij het superefficiënte virtuele business model - winstgevend afgesloten. TakeitNow tourt naar "winst" in het vierde jaar op rij.

De gemiddelde orderwaarde vertoont net als in het vorige kwartaal een stijgende lijn van 360 (Q1-2002) naar 480. Met name de vraag naar laptops trekt aan, terwijl daarentegen de handheld-markt terugvalt. Terwijl de retail-activiteiten vooral een Nederlands karakter hebben - op een enkele levering na naar Duitsland of Vlaanderen - zijn de shop hosting-activiteiten in snel tempo aan het internationaliseren. Er loopt een viertal ecommerce-projecten in de officesector in Oostenrijk en één ecommerceproject in de IT-sector in België. Het verder uitbouwen van deze internationale projecten heeft de hoogste prioriteit. De algehele terugval in de groei van de Nederlandse en Europese economie raakt de ecommerce-activiteiten nauwelijks, aangezien het aanbod zich vooral richt op MKB-klanten, en het MKB een geheel eigen groeidynamiek kent.

Over TakeitNow, http://www.takeitnow.com/ TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure computer etailer in Nederland haar webwinkel. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com tienduizenden producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (http://www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (http://www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow.com, info@takeitnow.com, Martijn Hoogeveen: +31 (0)6-54 25 64 76
- Jaarcijfers over 1999 en 2000: http://www.takeitnow.nl/info/jaarcijfers.htm