Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 29 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 29/7/2002
Auteur: Bedrijfsbureau Oosterhout

Teams Werkendam Woudrichem:

Aanhouding door buurtbewoners na vernieling ruit in Werkendam WERKENDAM: Op 29 juli j.l. rond middernacht werd de politie gealarmeerd. Buurtbewoners aan het Biesboschzuid een man hadden vastgepakt en vastgehouden op verdenking van het vernielen van de ruit. De man zou de achterdeur van één van de woningen van die buurtbewoners hebben vernield. De bewoners waren op onderzoek gegaan, nadat zij geluid bij de achterdeur hadden gehoord. Gealarmeerde buurtbewoners zagen de man in één van de achtertuinen in die straat lopen, waarna de man zich in die tuin probeerde te verstoppen. De man werd vervolgens aan de politie overgedragen, die ter plaatse een onderzoek instelde. De ruit van de achterdeur van één van de woningen bleek te zijn vernield. De verdachte, een 24-jarige inwoner uit Werkendam, werd naar het bureau van politie overgebracht en ingesloten. Dezelfde man zou eerder op die avond op een andere plaats in Werkendam met een mes hebben lopen zwaaien. De motieven van de man zijn tot op heden onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Geertruidenberg Drimmelen

Inbraak voetbalkantine
MADE: Zondag 28 juli 2002 werd ontdekt dat er was ingebroken in de Sportkantine van de Madese Boys aan de Stuivezandsestraat te Made. Nadat een ruit vernield werd hebben onbekenden snoep en cd's weggenomen.

Inbraak Dongemondcollege
Op zondag 28 juli 2002 omstreeks 20:05 uur trad het alarm van deze school aan de Collegeweg te Raamsdonksveer in werking. Uit onderzoek bleek dat ook hier, na vernieling van een ruit, toegang werd verkregen tot het pand. Op dit moment is niet duidelijk wat er uit de school is weggenomen.

Auto-inbraken
LAGE ZWALUWE: Zondagnacht omstreeks 00:50 uur werd op de Loonsedijk te Lage Zwaluwe in twee autos ingebroken. Van beide autos zijn er ruiten vernield. Vanuit de auto is radardetectie-apparatuur gestolen.

Team Oosterhout

Inbraak woningen te Den Hout
DEN HOUT: Er is ingebroken in een woning aan de Herweg in Den Hout ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door aan de achterzijde de deur open te breken. Op het moment van de inbraak lagen de bewoners boven te slapen en werden wakker van de inbraak.
Tevens werd er in een schuurtje achter een andere woning aan de Herweg ingebroken. Daar werd alleen drank ontvreemd. Men heeft daar ook getracht in de woning zelf in te breken maar dat is niet gelukt omdat de achterdeur van binnenuit voldoende stevig vergrendeld zat. Ook werd er ingebroken in 2 woningen aan de Achterstraat. Bij een woning werd de bewoonster wakker en zag 3 personen weg lopen. Hier werd verder niets ontvreemd.
De inbraken zijn gepleegd in de nacht van 29 juli 2002.

Nogmaals inbraak woning
OOSTERHOUT: Ook is er ingebroken in een woning aan de Verschuurstraat te Oosterhout. Hier zijn de dader(s) binnen gekomen door inklimming van een keukenraam. Uit de woning werd een bromfiets ontvreemd. Later op de avond werden twee minderjarigen uit Oosterhout aangehouden als verdacht van die inbraak. De gestolen bromfiets hadden zij op dat moment in hun bezit en werd in beslag genomen.

Autobrand
OOSTERHOUT: Op de Bovensteweg te Oosterhout was een bestelbus, merk Iveco, in brand geraakt. Dit gebeurde op 29 juli 2002 rond 03.45 uur. De oorzaak daarvan is onbekend. Door de brand liep de bus aan de voorzijde flinke schade op. De brand werd verder door de brandweer geblust waarna de bestelbus weg getakeld is.

Inbraak bedrijf
OOSTERHOUT: In een bedrijf aan de Fazantstraat te Oosterhout werd in de nacht van 29 juli 2002 ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf (kantoor) werd een laptop ontvreemd.

Bermbrandjes
OOSTERHOUT: Aan de Kalbergseweg / Dongensebaan te Oosterhout was op 28 juli 2002 omstreeks 18.00 uur de berm in brand geraakt. De berm stond in brand over een oppervlakte van ongeveer 10 bij 15 meter. Deze werd snel door de brandweer geblust. Tevens was er omstreeks 20.30 uur een bermbrand langs de Statendamweg. Dat betrof een grotere bermbrand en ook deze werd door de brandweer geblust. Ook hier is het onbekend hoe de brand is ontstaan.