Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Dinsdag, 30 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; bijtincident
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Generaal Marshalllaan in Maastricht een hond een baby zou hebben gebeten. Bleek dat een American Staffordshire terrier een 10-maanden oude baby in haar gezicht had gebeten. Daarbij liep de baby in haar gezicht, onder het rechter oog, een open wond op. De baby werd voor medische verzorging overgebracht naar de EHBO het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie heeft de hond die als gevaarlijk kan worden aangemerkt in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie en de eigenaar van de hond, zal men het dier laten inslapen.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 01.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Herculeshof in Maastricht. Inbrekers zijn door verbreking van de toegangsdeur de winkel binnengedrongen en hebben een muntautomaat opengebroken/vernield waaruit het zich daarin bevindende kleingeld werd gestolen. De politie heeft later vannacht bij een benzinetankstation aan de Viaductweg in Maastricht de twee inzittenden, een 44-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Nieuwekerken (B) aangehouden. Bij controle bleek dat de auto was voorzien van valse kentekenplaten. Ook kreeg de politie aanwijzingen dat het tweetal mogelijk iets met de inbraak in de supermarkt te maken heeft. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto van het tweetal werd in beslag genomen. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Maastricht; auto in beslag genomen
Bij controle afgelopen maandagavond op de Wijcker Grachtstraat in Maastricht van een 24-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de Maastrichtenaar de auto bestuurde terwijl hij geen rijbewijs heeft, dat de auto waarin hij reed niet is verzekerd en dat hij gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete van ruim Euro 76. De politie nam de auto van de Maastrichtenaar in beslag en maakte proces-verbaal op terzake de beide overtredingen. Omdat de man de openstaande boete niet kon of niet wilde betalen werd hij ingesloten, dit in afwachting van de betaling van de boete (er zou getracht worden die alsnog te betalen) of voor het ondergaan van de vervangende hechtenis van zeven dagen.

Cadier en Keer; aanrijding
Afgelopen maandagavond omstreeks 18.30 uur vond ter hoogte van een wegversmalling op de Dorpsstraat in Cadier en Keer een aanrijding plaats waarbij twee personenautos tegen elkaar waren gebotst. Daarbij is een van de bij de aanrijding betrokken partijen, een 20-jarige vrouw uit Maastricht gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht waar zij voor een nacht ter observatie werd opgenomen. Beide beschadigde autos werden afgesleept. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt, dit in verband gelekte olie, koelvloeistof en accuzuur. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Valkenburg; vals geld
In een horecagelegenheid aan de Oranjelaan in Valkenburg werd afgelopen maandagmiddag bij het opmaken / controle van de kas tussen het geld een vals bankbiljet van vijf Euro ontdekt. De horeca-exploitant heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft het valse bankbiljet van vijf Euro in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.