Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

MIN JUST: Justitie voert vacature- en verplichtingenstop in

Ivo Hommes
070 370 6126

4200
30.07.02

JUSTITIE VOERT VACATURE- EN VERPLICHTINGENSTOP IN

Minister Donner van Justitie heeft besloten om per direct een vacaturestop voor de werving van personeel en een verplichtingenstop voor het inhuren van derden in te voeren. Deze maatregelen zijn onder meer bedoeld om besparingen te realiseren die afgesproken zijn in het Strategisch Akkoord. De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd.

De vacaturestop betekent dat geen nieuwe wervingsacties worden gestart en alle lopende wervingsacties worden afgebroken. De maatregel geldt niet voor het uitvoerend (executieven) personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), het Openbaar ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming en de leden van de Zittende Magistratuur. Ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) valt buiten deze maatregel omdat er voor deze dienst in het Strategisch Akkoord aparte maatregelen zijn opgenomen. De vacaturestop moet een bezuiniging opleveren van enkele tientallen miljoenen op het personeelsbudget per jaar.

Naast de vacaturestop is ook het inhuren van derden zoals uitzendkrachten en personeel van externe bureaus per direct aan banden gelegd. Nieuwe verplichtingen mogen niet worden aangegaan zonder de uitdrukkelijke toestemming van de ambtelijke top van het departement. Deze laatste maatregel zal rond de 20 miljoen euro op jaarbasis opleveren.


---

30 jul 02 10:54