Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 30 juli 2002

Dagelijkse berichten

Zevenhuizen: snorfiets botst op auto
Maandagmiddag is een 16-jarige vrouw uit Zevenhuizen gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. De vrouw reed op haar snorfiets op de Veldstreek in de richting van de Bremerweg. Een andere snorfiets, die voor de vrouw reed, kon nog net om een van rechts over de Bremerweg komende personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Marum, heenrijden. De 16-jarige snorfietster lukte dit niet en reed tegen het spatbord van de personenauto en kwam ten val. De snorfietster liep beenletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Kloosterburen: agressieve man ingerekend
Wegens bedreiging heeft de politie maandagavond in een woning aan de N. Kruizingastraat in Kloosterburen een 43-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 47-jarige vriendin. Tijdens een ruzie dreigde de man met een mes. Bij aankomst van de politie was de man agressief en moest worden overmeesterd. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Veendam: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op het Beneden Oosterdiep en op het Egypteneinde in Veendam snelheidscontroles gehouden. Op het Beneden Oosterdiep werd van 328 voertuigen de snelheid gemeten. 54 bestuurders reden sneller dan de maximale toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Op het Egypteneinde werden 357 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 66 automobilisten sneller dan de maximale toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 76 km per uur.

Appingedam, Loppersum, Usquert, Leens: gordelcontroles De politie heeft maandag op verschillende plaatsen in de provincie controles gehouden op het dragen van autogordels. In Appingedam op de Provincialeweg werden 85 autos gecontroleerd. Drie mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel. In Loppersum op de Wijmersweg werden 15 voertuigen gecontroleerd. Eén automobilist droeg geen gordel en kreeg hiervoor een bekeuring. In Usquert op de N363 werden 25 autos gecontroleerd. Twee bestuurders droegen geen gordel en kregen een bekeuring. In Leens op de N361 werden 65 autos gecontroleerd, waarvan één bestuurder een bekeuring kreeg voor het niet dragen van de gordel.

Haren: auto in sloot
Een 51-jarige man uit Yde raakte maandagavond met zijn auto in een sloot langs de A28 bij Haren. De man reed in de richting van Glimmen en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij belandde met de wagen in de berm en reed vervolgens de sloot in. De man liep geen letsel op en kon zelf uit de auto komen. Bij onderzoek door de politie bleek de automobilist onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 1.47 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een rijverbod van 6,5 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto van de Ydenaar is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft maandagavond aan de Nieuweweg in Groningen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door de eigenaar van een modelbouwzaak betrapt toen hij een raam van een etalage ingooide en daaruit diverse goederen wegnam waaronder een drietal computerspellen. De ondernemer wist de inbreker te overmeesteren en aan de politie over te dragen. De verdachte bleek ook nog in het bezit te zijn van tijdschriften en Cds, niet afkomstig uit de zaak aan de Nieuweweg, maar vermoedelijk wel van diefstal afkomstig. Daar wordt nader onderzoek naar de gedaan. De inbreker is ingesloten.

Groningen: vrouw aangehouden na bedreiging
Aan de Reitdiepskade in Groningen heeft de politie maandagavond een 28-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. De vrouw tippelde in de Verlengde Visserstraat. Ze werd aangesproken door een buurtbewoner die haar zei dat ze daar niet mocht tippelen en verzocht haar weg te gaan. De vrouw werd daarop kwaad en greep een stuk steen en dreigde de man daarmee te zullen slaan. De man waarschuwde de politie en bij een onderzoek in de omgeving kon de vrouw worden aangehouden. Ze werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Ze bekende de bedreiging.

Groningen: vrouw gewond na val van fiets
Een 21-jarige vrouw uit Groningen raakte gisteren gewond bij een ongeval aan de J.C. Kapteynlaan in Groningen. Het slachtoffer zat bij een leeftijdgenote achter op de fiets. Die moest plotseling remmen omdat een andere fietser op het fietspad voor de kruising met de Oosterhamrikkade stilstond voor het verlenen van voorrang aan een auto. De fietsster raakte aan het slingeren waarbij haar passagier van de fiets viel. Die liep een beenwond op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: winkeldievegge aangehouden
Na het stelen van twee T-shirts van een kledingrek voor een warenhuis aan de Dierenriemstraat in Groningen werd een 32-jarige vrouw uit Groningen maandagmiddag door een beveiligingsmedewerker en een personeelslid van een winkel overmeesterd. Daarbij ontstond een worsteling waarbij de vrouw haar beide opponenten beet en krabde. De politie nam de vrouw mee. In haar tas troffen agenten schoeisel en kleding aan. Ook deze goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Naar de herkomst ervan wordt onderzoek gedaan. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: vrouw gewond bij ruzie
Bij een ruzie in een woning aan de Floresstraat in Groningen is maandagmiddag een 21-jarige vrouw gewond geraakt. Ze kreeg in haar huis ruzie met een 29-jarige vriend. Waarover is nog niet bekend. De vrouw liep een steekwond op in haar zij vermoedelijk toen ze tijdens de ruzie in de keuken van haar huis in een op het aanrecht liggend mes liep. De vriend nam het slachtoffer mee achter op de fiets, vermoedelijk om voor medische hulp te zorgen. Onderweg werd de vrouw echter onwel en viel van de fiets. Ze is vervolgens behandeld door ambulancepersoneel en voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vriend van de vrouw, een 29-jarige man uit Groningen, is door de politie meegenomen. Omdat de verklaringen van de vrouw en haar vriend omtrent het ontstaan van het letsel niet overeenkomen is de man voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: fietsendief aangehouden
Aan het Stationsplein in Groningen heeft de politie maandagavond een 35-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man verdacht rondlopen bij een aantal gestalde fietsen. Na enige tijd nam de man, die bekend staat als stelselmatige fietsendief, een fiets mee. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen. Na verhoor is hij heengezonden. De fiets is teruggezet.

Groningen: politie zoekt getuigen mishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van een op maandagmiddag 22 juli in het Stadspark in Groningen gepleegde mishandeling. Slachtoffer daarvan is een 62-jarige man uit Groningen. Die fietste aan het eind van de middag, tussen 15.45 en 16.15 uur door het Stadspark. Hij stopte om zijn neus te snuiten en stond enige tijd stil. Terwijl hij stil stond werd de man zonder enige aanleiding hard op zijn arm geslagen door een fietser die op hetzelfde fietspad reed. Het slachtoffer kwam te vallen en liep letsel op aan de arm. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn arm op twee plaatsen te zijn gebroken en wel zodanig dat één van de breuken niet hersteld kan worden en ook niet zal genezen. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van het voorval. Bekend is inmiddels dat het slachtoffer overeind is geholpen door een passerende fietser. Hij is vervolgens naar de Peizerweg gelopen en heeft daar surveillerende politiemensen aangesproken die de man meenamen naar het bureau. Na onderzoek door ambulancepersoneel is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht. De behulpzame fietser wordt, evenals andere getuigen, verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Haren, telefoon 0900 8844 (lokaal tarief).

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).