Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 30-7-02.

Verkeersongeval.
In de nacht van maandag op dinsdag vond op de zuidbaan van de Rijksweg 12 te Ede een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij gelukkigerwijze niemand gewond raakte. Een 32 jarige vrachtautochauffeur uit Hoogeveen rijdende over de snelweg in de richting Arnhem zag opeens, zoals hij verklaarde, de rechter vangrail op zich afkomen. Bij de daaropvolgende stuurcorrectie verloor hij echter de macht over het stuur, waarbij hij met zijn vrachtauto tegen de middenvangrail botste. Het voertuig werd tengevolge van deze botsing gelanceerd en kwam op het wegdek bestemd voor het tegemoet komend verkeer terecht, waarbij het uiteindelijk op de daar gelegen vluchtstrook tot stilstand kwam. Gelukkig kwamen er op dat moment geen tegenliggers aan. Wel raakten er twee auto's zwaar beschadigd doordat ze over de brokstukken van de vrachtauto en de vangrail heen reden. De rechter rijstrook is geruime tijd afgezet geweest met file als gevolg. Van de ongelukschauffeur zijn de 2 telefoons ingenomen om na te gaan of hij vlak voor dat hij de macht over het stuur verloor aan het telefoneren is geweest. De vrachtauto werd zeer zwaar beschadigd afgevoerd. Een technisch onderzoek heeft uitgewezen dat het voertuig technisch niets mankeerde. Wel bleek op de tachograafschijf in de vrachtauto snelheden waarneembaar te zijn van 120 en 100 km/uur. Ook bleek de snelheidsbegrenzer niet te werken daar deze namelijk was afgekoppeld. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Een 57 jarige vrouw uit Scherpenzeel moest gisterenmorgen met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden overgebracht, omdat zij als fietster tegen een openstaand portier van een auto was gereden. De auto stond geparkeerd op de Proosdijerveldweg. De 25 jarige eigenaar was de auto aan het schoonmaken, waarbij hij het portier open had staan.

Onwillige man van ziekenhuisbed gehaald.
De politie heeft gisterenmorgen een niet alledaagse klus geklaard. Op verzoek van de ziekenhuisdirectie van het GVZ op de Willy Brandtlaan werd een 26 jarige man, zonder vast woonadres van zijn "zieken"bed gelicht. De man bleek helemaal niets te mankeren. Verder gedroeg de man zich hinderlijk en lastig, zodat hij door het ziekenhuispersoneel werd verzocht het ziekenhuis te verlaten. De man gaf aan dit verzoek geen gehoor door gewoon op bed te blijven liggen. Uiteindelijk werd de politie ingeschakeld, die de man sommeerde onmiddellijk het bed te verlaten. Dat wilde hij aanvankelijk wel, doch stelde daarbij wel eisen. Zo moest o.m. een rolstoel naar zijn bed worden gereden, zodat hij zittende en door derden voortgerold naar buiten kon worden gereden. Nu, dat was net te veel gevraagd voor de toch wel geduldige politieagenten. Toen de weigerachtige "patient" uit zijn bed werd getild, pleegde hij daartegen verzet door een agent bij beide polsen vast te grijpen. Na enige fysieke krachtsinspanning kon de man alsnog ervan worden overtuigd dat hij maar beter mee kon werken aan hetgeen werd gevraagd, namelijk gewoon mee naar buiten lopen en plaats te nemen in een politieauto. Op het politiebureau aangekomen werd uiteindelijk tegen de man een proces-verbaal opgemaakt terzake lokaalvredebreuk.

Ziet ze vliegen. . .
Een kantoormedewerkster bij een bedrijf op de Pascalstraat meldde gisterenmiddag de politie dat zij zojuist een papegaai zag overvliegen. De papegaai, zo berichtte zij, had een fel blauwe kleur. De vogel werd sindsdien niet meer gezien. Aangezien papegaaien hier te lande niet in het wild voorkomen, moet het beest ergens zijn ontsnapt. De politie heeft geen idee wie de mogelijke eigenaar van het beestje is.

Orgel in tuin.
Gisterenmiddag werd een 33 jarige man gevraagd op te houden met zijn orgelspel. Dit naar aanleiding van het feit dat de man met zijn orgelspel voor aanwonenden geluidsoverlast veroorzaakte. Toen de politie poolshoogte ging nemen zagen zij dat de man in de tuin van zijn woning op de Anjelierlaan een orgel had opgesteld en daarop driftig aan het spelen was. Op verzoek van de politie sleepte de eigenaar het orgel weer naar binnen.

Einde berichten.