Wageningen Universiteit

Persbericht

30 juli 2002, nr. 050

Directeuren gaan Extra Curricular Course Centre Wageningen ontwikkelen

Van der Aa en Huijsman benoemd tot directie ECW

De Raad van Bestuur van Wageningen UR heeft dr. W. van der Aa en dr.ir. A. Huijsman benoemd tot directie van het Extra Curricular Course Centre Wageningen, kortweg het ECW, in oprichting. Het ECW wordt gevormd door het Internationaal Agrarisch Centrum (IAC), inclusief het Noord-Zuid Centrum, en de organisaties PHLO, WSAS, WSM. Dr. W. van der Aa is directeur van de bundeling van PHLO, WSAS, WSM. Dr.ir. A. Huijsman is benoemd tot directeur van het IAC en was reeds per 1 juni jl. aangesteld als directeur van het Noord-Zuid Centrum.

Het ECW zal als volwaardige partner samenwerken met de Onderzoeksscholen, de Onderwijsinstituten, Frontis en de vijf kennisgebieden van Wageningen UR. Het ECW gaat een bijdrage leveren aan lifelong learning door samen met externe opdrachtgevers en de kennisgebieden nieuwe programmas en activiteiten te ontwikkelen. ECW is de voorlopige werktitel voor dit nieuwe samenwerkingsverband.

Dr. ir. Bram Huijsman (Pijnacker, 1951) studeerde Ontwikkelingseconomie in Wageningen. Na zijn afstuderen in 1978 werkte hij twee jaar in de Filippijnen en daarna was hij verbonden aan de universiteit in Wageningen, waar hij in 1986 promoveerde. Van 1984 tot 1997 werkte hij bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Eerst als stafmedewerker Agrarische Ontwikkeling, na zijn promotie in 1986 als teamleider in Benin, daarna als hoofd van de afdeling Agrarische ontwikkeling en vanaf 1992 als directeur Landbouw en Kleinbedrijfontwikkeling. Van 1997 tot zijn benoeming als directeur van het IAC, was hij directeur van ETC International in Leusden.

Dr. Wietze van der Aa (Dordrecht, 1954) studeerde Economie en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn afstuderen in 1981 werkte hij als economisch adviseur bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1986 was hij universitair docent bij de Faculteit Bedrijfskunde/Rotterdam School of Management. In 1994 werd hij benoemd tot directeur van de opleiding Bedrijfskunde en lid van het bestuur van de Faculteit Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Van 1998 tot 2002 was hij tevens directeur van het Europese CEMS management programma. In 2001 keerde hij terug naar de Rotterdam School of Management in de functie van universitair hoofddocent op het terrein van strategisch management, waar hij werkte tot zijn benoeming als corporate directeur post experience programmas aan Wageningen UR.