Ingezonden persbericht

CREATIVE MUVO - ULTRACOMPACTE MP3-SPELER
EN VEELZIJDIG OPSLAGMEDIUM IN ÉÉN

Geen software of kabel nodig voor eenvoudige "drag and drop" bestandsuitwisseling

Amsterdam, 30 juli 2002 - Creative (NASDAQ: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt haar kleinste en meest revolutionaire MP3-speler tot nu toe, de Creative MuVo(tm), aan. De 64 MB Creative MuVo is klein genoeg om aan uw sleutelbos te hangen en toch een volwaardig USB-opslagmedium. Het kan een verbazingwekkende twee uur aan WMA-muziek of één uur aan MP3-muziek op 128 kbps bevatten.

De ultraslanke MuVo bestaat uit twee modules en is zeer eenvoudig te gebruiken. De gebruiker hoeft de beide delen alleen uit elkaar te schuiven en de MuVo Memory(tm)-module direct op de USB-poort van een pc aan te sluiten. Het apparaat wordt onmiddellijk herkend, net als een externe vaste schijf, en er zijn geen kabels nodig om content te kunnen downloaden: gebruikers kunnen door middel van "drag and drop" zonder problemen hun muziek, foto's of gegevensbestanden overzetten. De Creative MuVo is bij uitstek geschikt voor MP3- en WMA-muziek, het delen van digitale foto's met vrienden en familie, maar natuurlijk ook voor het uitwisselen van andere bestanden, zoals bijvoorbeeld bedrijfspresentaties. U kunt van de MuVo een MP3-speler maken door het apparaat simpelweg weer in elkaar te schuiven en de meegeleverde oortelefoon aan te sluiten. De MuVo kan tot 12 uur muziek afspelen met behulp van slechts één kleine AAA-batterij.

"Men zal de MuVo alleen al vanwege zijn formaat en stijl prachtig vinden, maar de lijst van beschikbare functies zal pas echt indruk maken", aldus Geraldine Lee, Brand Manager voor MP3-spelers bij Creative Labs Europe. "Het vormt tevens een nieuwe maatstaf op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, omdat het een echt klein en licht apparaat is, met zijn gewicht van zo'n 28 gram en afmetingen van 75x35x13mm."

"Bovendien is de MuVo robuust, sportief en gereed voor gebruik onder Windows* zonder dat speciale software nodig is", voegt zij eraan toe. "Stel je voor dat je gaat joggen met een MP3-speler die zo klein en licht is dat je bijna zou vergeten dat je hem bij je had, terwijl je toch van zo'n fantastische geluidskwaliteit kunt genieten... Dat zijn onze criteria geweest bij het ontwerpen van de MuVo. Je kunt het dragen als een halsketting en er wordt nooit een track overgeslagen, vanwege de duurzame, stevige constructie."

"Ten slotte", zo stelt zij, "zijn alle knoppen voor afspelen, stoppen en overslaan van tracks buitengewoon gemakkelijk te gebruiken, zodat de gebruikers hun muziek altijd binnen handbereik hebben. De MuVo is een fantastische aanwinst op het gebied van persoonlijk entertainment en gegevensoverdracht, maar vanwege zijn geringe formaat en gewicht én omdat hij er zo 'cool' uitziet, zullen mensen hem altijd bij zich willen hebben."


*Er zijn geen stuurprogramma's vereist voor Microsoft Windows 2000/ME/XP. USB-stuurprogramma's voor Windows 98/98SE zijn beschikbaar op de meegeleverde cd en op www.nomadworld.com/downloads.

Beschikbaarheid
De Creative MuVo is vanaf eind augustus beschikbaar. De adviesprijs bedraagt EUR159.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.
>
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777