Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-07-2002
1e persbericht dinsdag 30 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Dronken man aangehouden
Maandagavond rond 20.05 uur is op de Leenderweg een 53-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De politie trof de man daar slapend op een oprit van een woning aan. Het was dezelfde man die de politie eerder op de avond liggend in een voortuin van een woning had aangetroffen en heengezonden. Hij bleek gedronken te hebben. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Maandagavond rond 22.00 uur is een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat hij op het Stationsplein een fiets openbrak. De gewaarschuwde politie trof de man fietsend op de Vestdijk aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond om 22.15 uur is op de Hastelweg een 47-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een hek van een bedrijf gereden. De man bleek gedronken te hebben. Van de man is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 3.00 uur is op de Winston Churchilllaan een 47-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. De politie trof haar daar zittend in een auto aan. Op de auto zaten valse kentekenplaten. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau en de verdachte voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte poging diefstal bromfiets aangehouden Dinsdagmorgen rond 5.10 uur is op de Dommelstraat een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat hij daar een bromfiets probeerde weg te nemen. Zij hielden de man aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagavond om 22.00 uur is een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij op de Markt een fietsend 14-jarige meisje uit Helmond tegen haar been getrapt. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Markt aan. Hij is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit een woning
Afgelopen nacht is uit een woning op de Troelstrastraat een handtas gestolen. Het is onduidelijk hoe men de woning binnenkwam. In de handtas zaten persoonsbescheiden, een zonnebril en een portemonnee met daarin ruim 60 euros.

Geldrop: Snelheidscontrole
Maandag tussen 15.35 en 18.00 uur is op de Wielewaal een snelheidscontrole gehouden. 1394 voertuigen zijn gecontroleerd. 181 reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u.

Geldrop: Snelheidscontrole
Maandagavond tussen 18.40 en 21.25 uur is op de LN Der Vier Heemskinderen een snel-heidscontrole gehouden. Van de 818 gecontroleerde voertuigenreden er 114 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Budel: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 16.35 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Taxandrialaan Mgr. Zwijsenlaan een 56-jarige automobilist uit Budel Dorplein gewond. Hij reed over de Taxandrialaan naar genoemde kruising. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de van rechtskomende 29-jarige automobilist uit Budel. De Bulander kwam van de Mgr. Zwijsenlaan gereden. De 56-jarige automobilist sloeg over de kop en raakte gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Breugel: Diefstal auto
Tussen maandagavond 19.00 en dinsdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Venuslaan een witte bedrijfsauto, Mitsubishi L300, kenteken VD-ZH-47, gestolen.