Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-07-2002
Berichten van maandag op dinsdag
Martin Panman 0651611628

Diepvries leeggeroofd

ROLDE In de nacht van maandag op dinsdag is een diepvries leeggeroofd in een woning aan de Van Mentadalaan. De bewoners waren met vakantie. De dochter ontdekte dinsdagmorgen dat de vriezer leeg was. In de garage lag nog een stapeltje ontdooide hamburgers op de grond. Afgelopen weekeinde overliepen de bewoners een inbreker bij hun woning. Het is niet uit te sluiten dat dezelfde persoon het opnieuw geprobeerd heeft.

Gestolen auto opgespoord

ASSEN Zaterdag werd een auto gestolen in Zeijerveld. De eigenaar deed daarvan aangifte. Die zelfde eigenaar ontdekte maandagavond dat zijn auto in Peelo in Assen stond. Op zijn aanwijzing kon de politie op de Ter Aardseweg in Assen de auto tot staan brengen. De twee inzittenden, een 32 jarige inwoner van Assen en een 55 jarige inwoner van Assen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zullen vandaag verder gehoord worden.

Auto rijdt door

COEVORDEN Maandagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Van Heutszsingel. Een 19 jarige automobilist wilde ter hoogte van de P.Krugerschool keren. Hierbij verloor hij echter de macht over het stuur en kwam tegen een muurtje/hekwerk tot stilstand. De bestuurder reed vervolgens verder. Naar aanleiding van het oliespoor kon een politiesurveillance de auto volgen. Ze kwamen uit bij een garage in Coevorden. Ook de bestuurder van de auto was er en verklaarde dat hij juist de politie wilde bellen omtrent de aanrijding die hij veroorzaakt had. De man krijgt een proces-verbaal.

Auto rijdt door (?)

EMMEN Op het wegdek tegenover de Muzeval zag de politie dat vannacht een auto over de vluchtheuvel was gereden. Tevens trof de politie slip-, kras- en remsporen aan van een auto. De sporen gingen door de berm en vervolgens over het fietspad. Uiteindelijk trof de politie een Golf personenauto aan, waarvan geen band meer heel was. De kentekenplaten van de auto ontbraken. Via het chassisnummer kon de politie het kenteken achterhalen en ook de eigenaar van de auto. Het bleek te gaan om een 21 jarige inwoner van Emmen. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek ook dat de man voor ruim 48 euro getankt had zonder te betalen bij een benzinepomp aan de Hondsrugweg. De man had tevens geen rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd en was niet gekeurd. Hij krijgt een proces-verbaal en zijn auto is inbeslag genomen.

Bestuurder scooter ziet auto over het hoofd

HOOGEVEEN Maandagmiddag gebeurde er een aanrijding tussen een personenauto en een bromscooter. De 16 jarige bestuurster van de bromscooter uit Hoogeveen verleende op de kruising Korhoenlaan-Buizerdlaan-Leeweriklaan geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 64 jarige automobilist eveneens afkomstig uit Hoogeveen. De bromfietster werd geschept door de auto. Met de ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken haar verwondingen mee te vallen.

Kop-staart

EMMEN Op de N34 gebeurde maandag laat in de middag een aanrijding tussen twee personenautos. Beide automobilisten reden over de afrit naar de N381. De eerste bestuurder stopte voor de afrit. De daar achter rijdende auto kon niet meer tijdig stoppen en botste tegen haar voorganger. De ambulance kwam wel ter plaatse maar er was geen noodzaak dat er iemand naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Parkeerproblemen Blauwe meer

DWINGELOO Maandag is opnieuw toezicht gehouden bij het Blauwe Meer omtrent het fout parkeren daar. De bestuurders hebben zich nu aan de regels gehouden en er werden slechts een paar bekeuringen uitgedeeld. De weg was nu vrij voor de hulpverleners zoals brandweer en ambulance. Er is nu een weiland waarop ook geparkeerd kan worden. Op dat weiland kon zondag ook geparkeerd worden, ware het niet dat de toegang naar het weiland volledig geblokkeerd was door personenautos.