Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-07-2002
Berichten van dinsdag 30-7
Martin Panman 0651611628

Fietser tegen autodeur

Emmen Dinsdagmorgen parkeerde een 34 jarige automobilist zijn auto op de Wilhelminastraat. Bij het openen van het portier zag hij een 55 jarige fietster uit Emmen over het hoofd. De vrouw knalde tegen de deur en viel. Met een hoofdwond is zij overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelkraak

EMMEN In Emmen is vannacht ingebroken bij een brillenwinkel aan de Weerdingerstraat. Tegen 1 uur kwam er een inbraakmelding en toen bleek dat een inbreker een raam had vernield, waarna hij naar binnen is geklommen. Met een paar dure zonnebrillen verliet de dief de winkel. De politie stelt een verder onderzoek in. De eigenaar doet aangifte.

Snelkraak in elektro zaak

KLAZIENAVEEN Dinsdagmorgenvroeg tegen 4.12 uur is er een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Langestraat. Een deur van de winkel werd opengebroken en uit de winkel is een plasma TV scherm gestolen en een aantal video cameras. De eigenaar deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in. De politie zoekt getuigen van deze inbraak. (E-mail klazienaveen@politie-drenthe.nl )

Vechtpartij AZC Roden

RODEN Vannacht werd de politie ter assistentie geroepen omdat er een vechtpartij was voor de ingang van het AZC in Roden. Een grote groep inwoners van het AZC dreigde zich met twee vechtende jongemannen te gaan bemoeien. Om escallatie te voorkomen heeft de politie beide vechtersbazen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een 28 jarige Rus en een 29 jarige Afgaan. Beiden waren licht gewond. De Rus moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een hoofdwond. De andere man kon op het politiebureau behandeld worden. Oorzaak van de ruzie was een verdwenen gouden ketting.

Inbraken

MEPPEL Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Zomerdijk. De inbreker kon door een achterdeur binnen komen. Deze stond vanwege de warmte open. Toen de inbreker in de woonkamer rond scharrelde werd de bewoner wakker. Hierop vluchtte de inbreker. Uit de woning verdween een huistelefoon en een horloge.

EMMEN In Emmen is vannacht ingebroken in een woning aan de Gagelheide. De inbreker kwam hier binnen door een openstaand raam van de woonkamer. Een horloge en geld werden gestolen.

PREVENTIE ADVIES: DEUREN TOCH MAAR SLUITEN!